Науковці виявили понад 100 тисяч унікальних речовин в неочікуваному місці
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці виявили понад 100 тисяч унікальних речовин в неочікуваному місці

Науковці виявили понад 100 тисяч унікальних речовин в неочікуваному місці
Джерело:  online.ua

Німецькі науковці дійшли висновку, що завдяки особливостям приготування у пиві містяться тисячі унікальних хімічних сполук - їх вирішили виявити за допомогою одного з найсучасніших методів аналізу.

Джерело: Frontiers in Chemistry

Вчені дослідили склад пива

Під час свого нового дослідження вчені скористалися новітнім методом мас-спектроскопії. Для аналізу вони вибрали 467 сортів пива, які привезли із сорока країн світу – Північної і Південної Америки, Європи, Африки і Південно-Східної Азії.

"Перш за все визначали повний хімічний склад різних видів пива, для чого застосували мас-спектрометр, який також здатен визначити концентрацію тих чи інших речовин. Мас-спектрометр перетворює атоми речовини у заряджені іони і по їх струму визначає тип атомів та підраховує кількість. Також намагались відтворити послідовність реакцій, які відбуваються при варінні. На дослідження кожного сорту було потрібно приблизно 10 хвилин", - йдеться в повідомленні.

За словами науковців, усі ці сорти пива можна описати приблизно 7700 хімічними формулами, у кожній з яких бере участь до 25 складних молекул.

Варто звернути увагу на те, що поєднання варіантів створює понад 100 000 речовин. Ба більше, 80 відсотків цих речовин узагалі не відомі науці – вони не зустрічаються в жодній базі даних.

Хіміки наголошують, що усі ці поєднання визначають різноманіття смаку, аромату та інших якостей.

"Пиво – це приклад колосальної хімічної складності. І завдяки недавнім досягненням в аналітичній хімії ми можемо розкрити цю складність з безпрецедентною деталізацією", – наголосив Філіп Шмітт-Копплін, який є професором Мюнхенського технічного університету.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?