Яка ознака вказує на швидке старіння організму — попередження вчених
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Яка ознака вказує на швидке старіння організму — попередження вчених

Яка ознака вказує на швидке старіння організму — попередження вчених
Джерело:  online.ua

За словами британських науковців, більшість людей можна поділити на дві категорії — на тих, які завжди ходять повільно, а також тих, які "літають", навіть коли не поспішають. Для людей другого типу є чудові новини.

Джерело: BBC

Що вдалося дізнатися про зв'язок між ходьбою і старінням організму

Вчені звертають увагу на те, що швидка ходьба не лише дає можливість тримати свій організм у тонусі та спалюєте зайві калорії, а також зупиняє процес старіння.

Згідно з даними британських дослідників, швидкість ходьби справді допоможе визначити, як швидко постаріє людина.

Варто зазначити, що це дослідження проводили під керівництвом професора Террі Моффітта з Королівського коледжу в Лондоні та Університету Дюка в США.

Вдалось встановити, що повільний темп ходьби є індикатором швидкого старіння зрілих людей. Як це визначили? Проаналізували тисячу людей, яким було близько 45 років, і зрозуміли, що ті, хто рухається не швидко, має гірше розвинені м'язи, функції легенів, баланс тіла, силу хребта і зір.

Швидкість ходьби також може розповісти про когнітивні здібності людей

Як зазначають автори дослідження, вони також вирішили оцінити взаємозв'язок когнітивних здібностей учасників експерименту зі швидкістю ходьби.

Фото — unsplash.com

Вчені дійшли висновку, що ті люди, які ходили повільно, мали гірші інтелект, володіння мовою і моторикою.

За словами дослідників, якщо сукупність усіх цих факторів вказує не лише на швидке старіння, а й на високий ризик смерті.

Якщо ви розумієте, що ваші прогулянки відбуваються у повільному темпі, необхідно спробувати його збільшити. Якщо це складно, науковці радять спершу перейти на здорове харчування, відмовитися від шкідливих звичок і обстежити свій організм, щоб дізнатися показники артеріального тиску і рівня холестерину в крові.

Читайте також:

  • Вчені заявили про суттєве збільшення довжини пеніса протягом останніх років

  • У США створили контрацептив для чоловіків зі 100% ефективністю

  • Астронавтів будуть занурювати в сон для польотів на Марс

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?