Науковці заявили про позитивну динаміку COVID-19 в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Науковці заявили про позитивну динаміку COVID-19 в Україні

Науковці заявили про позитивну динаміку COVID-19 в Україні
Джерело:  online.ua

Експерти Національної академії наук звернули увагу на зміну динаміки поширення коронавірусу COVID-19 по Україні. Вони наголосили, що модель сьогоденної епідемічної ситуації можна порівняти з ситуацією в інших країнах по сусідству. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт НАН.

За оприлюдненими даними, динаміка порівняна зі статистикою Польщі та Румунії. Українські показники добового зростання кількості випадків коливаються між 2 та 5 тисячами.

“У Польщі кількість нових виявлень стабілізувалась на рівні 5,5 тисяч випадків на добу, а в Румунії — на рівні 2,4 тисячі виявлень на добу”, - пояснили в НАН.

Лише п’ять українських областей відзначилися зростанням кількості нових діагнозів COVID-19, а всі інші стійко продемонстрували тенденцію до зниження приросту. Найбільш позитивна динаміка станом на середину лютого — у Вінницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях.

“Динаміка смертельних випадків лишається позитивною, але темпи спадання досить повільні. На сьогодні смертність впала майже вдвічі порівняно з максимальними значеннями початку грудня… Водночас затримка оприлюднення результатів тестування є мінімальною. Необхідно зазначити, що летальність нових виявлених випадків хвороби зросла до 2% і вище. Це свідчить про те, що тестування проходять люди з важчим, ніж раніше, перебігом хвороби”, - наголосили вчені.

Одночасно статистика щодо госпіталізацій пацієнтів залишається все ще стабільною.

“Частка позитивних тестів також припинила знижуватись і зараз становить 19.9% за кількістю позитивних тестів і 17.7% за кількістю нових випадків”, - резюмували в академії.

Нагадаємо, станом на ранок 15 лютого по всій Україні від початку пандемії підтвердили 1 273 475 випадків коронавірусу. Летальних з них 24 392. Одужали вже 1 116 779 пацієнтів.

Як повідомляв ONLINE.UA, співзасновник корпорації Microsoft Білл Гейтс оцінив складність для людства подолати пандемію коронавірусу COVID-19 остаточно. Бізнесмен і меценат вважає, що для нашої цивілізації взяти під контроль поширення інфекції легше, ніж зміни клімату. Мільярдер закликає людство до активного зосередження на припиненні викидів, які можуть згодом призвести до загибелі людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?