Нав'язують образ росіянина. РФ запустила дезінформаційну кампанію проти Сирського
Категорія
Україна
Дата публікації

Нав'язують образ росіянина. РФ запустила дезінформаційну кампанію проти Сирського

Центр протидії дезінформації
Олександр Сирський

Російські пропагандисти намагаються навʼязати новому Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському образ «радянської та російської» людини.

Дискредитаційна кампанія проти Сирського

ЦПД попереджає, що пропагандисти активно шукають родичів Сирського у РФ, «друзів родини», в яких беруть коментарі та розповсюджують в інформпросторі з відповідним контекстом.

Головна мета цієї кампанії — дискредитація Головкома і зниження довіри до ЗСУ.

У Центрі протидії дезінформації підкреслюють, що підтримка кампанії про те, що Головком є «російською людиною» — це підігравання ворожій дезінформації.

Важливо памʼятати:

  • Сирський тривалий час був частиною команди Валерія Залужного.

  • Він командував успішними операціями, зокрема зі звільнення Київщини та Харківщини. Вони були б неможливі без якісного особового складу, але багато залежить від командування. Тож, Сирський показав, що вміє досягати результату у війні проти рф

  • Команда Сирського складається з молодих командирів, які пішли на підвищення. Це є передумовою для системних покращень у ЗСУ.

Сирського призначили Головкомом ЗСУ

8 лютого президент України Володимир Зеленський повідомив про звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ.

Я вдячний генералу Залужному за два роки захисту. Я вдячний за кожну перемогу, яких ми досягли разом, і дякую всім українським воїнам, які героїчно витягають цю війну на собі

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

президент України

Новим головнокомандувачем призначено Олександра Сирського, який з 2019 року командував Сухопутними військами ЗСУ.

На початку 2000-х Сирський командував 72-ю механізованою дивізією у Білій Церкві.

У 2013 році був заступником начальника Головного командного центру ЗСУ, відповідав за співпрацю з НАТО. На початку війни на сході України у 2014 році Сирський очолив штаб АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?