Навіщо Росія готує провокацію на Курській АЕС — думка військового оглядача
Категорія
Світ
Дата публікації

Навіщо Росія готує провокацію на Курській АЕС — думка військового оглядача

Навіщо Росія готує провокацію на Курській АЕС — думка військового оглядача
Джерело:  online.ua

Центр національного спротиву повідомив, що росіяни готують провокацію на Курській атомній електростанції. Уже навіть розробили план евакуації місцевого населення – буцім через забруднення.

Джерело: 24 Канал

Навіщо Росія готує провокацію на Курській АЕС

Військовий оглядач Денис Попович поділився думками з 24 Каналом щодо ймовірної провокації окупантами на Курській АЕС. Він припустив, що Росія у всьому звинуватить Україну.

Також, ймовірно, у такий спосіб росіяни хочуть відвернути увагу світу від свого захоплення ЗАЕС, мовляв, "ось тепер побачили, хто тут насправді, агресор, а хто жертва".

Можливість провокації окупантів на Запорізькій АЕС не виключає ймовірної провокації на Курській АЕС.

Якщо росіяни на це підуть, й на атомній станції щось станеться, то з великою ймовірністю окупанти використають це проти України.

Курська АЕС розташована поблизу м. Курчатов Курської області, на відстані 58 км від російсько-українського державного кордону. Так, протягом січня - листопада 2010 року на Курській АЕС сталося три позаштатні ситуації, пов'язані з повною зупинкою роботи реакторів.

Аварійна зупинка першого енергоблоку стала прямим свідчення застарілості системи безпеки реакторів типу РБМК-1000, а рівень небезпеки, викликаний цією позаштатною ситуацією, був названий найбільшим за увесь час експлуатації КуАЕС.

Почнуться звинувачення з російського боку на кшталт, що "українська сторона вчинила акт ядерного терору" або ж "ГУР чи СБУ влаштували теракт на Курській АЕС".

Це розв'язує нам руки для відповідних певних дій, яких дій фантазувати не будемо. Але намір Росії дуже легко читається, – підкреслив Денис Попович.

Чого домагаються окупанти

Ймовірно, це може означати, що росіяни мають намір ударити по Курській АЕС та перекинути провину на Україну. Аби виправдати в очах світу власні майбутні провокації на Запорізькій АЕС або інших українських об'єктах.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?