Навіщо армія РФ скидає авіабомби на Воронеж — відповідь британської розвідки
Категорія
Події
Дата публікації

Навіщо армія РФ скидає авіабомби на Воронеж — відповідь британської розвідки

Бомбардувальник Ту-95
Джерело:  online.ua

Протягом останньго тижня злочинна армія РФ двічі скидала авіабомби на Воронеж, що представники розвідки Міноборони Великої Британії пояснюють відсутністю досвіду в російських пілотів. 

Що відомо про бомбардування армією РФ Воронежа

Зазначається, що у звіті міноборони країни-агресорки визнається, що 2 січня один з бомбардувальників випустив боєприпас і пошкодив 9 житлових будинків у Петропавлівці на території Воронезької області.

Ще один подібний інцидент стався 8 січня, коли авіація РФ скинула некеровану авіабомбу ФАБ-250 над окупованим Рубіжним на Луганщині.

Обидва випадки сталися під час бойових вильотів російських літаків.

За даними британської розвідки, раніше, 20 квітня 2023 року, російський літак Су-34 також здійснив "аномальне скидання авіаційних боєприпасів" над містом Білгород у Росії.

Схильність Росії до інцидентів з боєприпасами, що зберігається, ймовірно, посилюється недостатньою підготовкою і втомою екіпажу, що призводить до поганого виконання тактичних дій під час місій, - зазначається у поясненні розвідки Великої Британії.

Що відомо про наслідки неконтрольованого скидання авіабомб армією РФ

8 січня російська авіація завдала удару по вцілілим багатоповерхівкам тимчасово окупованого Рубіжного Луганської області. Через численних свідків та велику кількість постраждалих НП не вдалося приховати.

Раніше, 2 січня, у Петропавлівці Воронезької області пролунали вибухи, якими знесло половину вулиці.

У Москві заявили, що у російського літака, який пролітав над Воронезькою областю, "відбулося позаштатне сходження авіаційного боєприпасу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?