Навіщо обговорюють перемир’я між Україною та РФ — відповідь глави Естонії
Категорія
Україна
Дата публікації

Навіщо обговорюють перемир’я між Україною та РФ — відповідь глави Естонії

Зеленський та Каріс

Президент Естонії Алар Каріс запевняє, що західні лідери почали підіймати тему перемир'я у війні Росії проти України, щоб дізнатися про настрої на міжнародній арені.

Українцям не потрібно хвилюватися через переговори про перемир’я з Росією

З такою заявою лідер Естонії виступив під час пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським під час візиту останнього до Таллінну.

Не під час офіційних, а на неформальних зустрічах у кулуарах порушують тему перемир'я, щоб дізнатися настрої. Але наша відповідь така сама, яку дав президент Зеленський: мир буде тоді, коли Україна переможе у війні, – наголосив Алар Каріс.

Президент Естонії переконаний в тому, що тиск щодо перемовин не досягне успіху, поки в Європі та поза нею серед союзників зберігається єдність.

За його словами, не можна ігнорувати той факт, що на міжнародній арені є країни, які просувають проросійські наративи.

Деяким країнам не можна дозволити зруйнувати цю єдність, – наголосив Каріс.

Зеленський розповів про проблеми армії РФ під час війни з Україною

За словами глави держави Володимира Зеленського, Росія стикнулася з масштабним дефіцитом озброєння, тому Україна не може зробити паузу у війні, оскільки це дасть можливість ворогу відновити свої сили та ресурси.

Ця пауза буде тільки допомагати РФ. Чому? Бо ми розуміємо обсяги − скільки чого вони виробляють сьогодні. Ми знаємо, скільки вони виробляють дронів, артилерії на добу. І ми бачимо, чого їм не вистачає, і що у них великий дефіцит із дронами і з артилерією. Великий дефіцит. Із ракетами теж.

Український лідер звертає увагу на те, що "світ теж не встигає наповнювати склади України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?