Названо найкращого вчителя України 2021 року
Категорія
Україна
Дата публікації

Названо найкращого вчителя України 2021 року

Названо найкращого вчителя України 2021 року
Джерело:  online.ua

На Софійській площі у Києві відбулась п’ята церемонія нагородження переможців національної премії Global Teacher Prize Ukraine. Премія відома у світі українських та міжнародних науковців як «Нобелівка для вчителів». Цьогоріч перемогу здобув київський вчитель Артур Пройдаков. Церемонія пройшла за підтримки Українського культурного фонду.

Джерело: Освіторія 

Окрім поїздки на Global Education and Skills Forum, що вважається наймасштабнішою освітньою подією світу, переможець також отримує 300 тисяч гривень на професійний розвиток та реалізацію власних освітніх проєктів.

Переможець премії - вчитель української мови та літератури Артур Пройдаков родом з Луганщини. Його учні складають ЗНО на порівняно дуже високі бали, йдеться про 190+ балів. Левова частка з них знаходять роботу вже після кількох років в університеті і реалізовуються в основному в SMM або копірайтингу.

Більшість з них захоплюється сучасним українським літературним процесом. Мрія педагога, який сам родом з Донбасу, — побудувати культурний міст між людьми із Заходу та Сходу України за допомогою подорожей. Пройдаков вважає, що побудова взаєморозуміння між учнями різних куточків України допоможе протистояти в інформаційній війні.

«Гасло «Вчителі важливі» не є просто хештегом, не є просто реченням чи словосполученням, а це є реалія сучасної України. Сьогодні вчитель в авангарді всіх змін, які відбуваються в державі. Поет Василь Симоненко писав, що «є в коханні і будні, і свята». Сьогодні в нас свято всіх учителів, усіх освітян», — сказав переможець на церемонії нагородження.

Зазначимо, конкурентами Пройдакова були ще близько трьох тисяч освітян з усіх областей країни.

Мета національної премії Global Teacher Prize Ukraine — підняти престиж учительської професії та привернути увагу суспільства до ролі вчителя.

У святковий день на честь українських педагогів задзвонили дзвони Святої Софії, а на церемонії для них виступали ONUKA, Руслана, Джамала, Таяна та GoA. Кульмінацією стало видовищне оголошення переможця: його ім’я з’явилося під час лазерного шоу на будівлі бібліотеки Вернадського.

У цей же день біля сцени відкрилася фотовиставка з архівними фото, присвячена традиції української школи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?