Не лише мільйон дронів. Україна виробить тисячі ударних безпілотників із більшою дальністю
Категорія
Україна
Дата публікації

Не лише мільйон дронів. Україна виробить тисячі ударних безпілотників із більшою дальністю

Дрон
Джерело:  online.ua

В Україні 2024 року планують виготовити мільйон FPV дронів, понад 10 тисяч ударних дронів середньої дальності польоту та понад тисячу дронів із дальністю від 1 000 км.

Скільки та які дрони виготовлять в Україні

Міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що Україна в наступному році виробить мільйон дронів. І це мова тільки про FPV дрони.

Вже в грудні ми виробляємо більше 50 тисяч FPV дронів. Окрім FPV дронів ми вже спроможні виробити в слідуючому році більше 10 тисяч ударних дронів середньої дальності (сотні км), та 1000+ дронів з дальністю за 1000 км,– зауважив міністр.

Міністр додав, що "всі виробничі спроможності готові". Вже починається "контрактація на 2024 рік".

Виробництво дронів в Україні

З початку повномасштабного вторгнення Росії Україна поступово нарощує своє виробництво зброї.

Українські фахівці розпочали серійне виробництво аналогів іранських дронів-камікадзе "Шахед".

На початку грудня Міністерство оборони завершило тестування тактичних засобів радіоперешкод баражуючим боєприпасам та FPV-дронам, розроблених вітчизняними підприємствами.

19 грудня президент України Володимир Зеленський на підсумковій пресконференції пообіцяв, що Україна у наступному році зробить справжній прорив у виробництві дронів. Зеленський заявив, що мільйон українських безпілотників буде вироблено у 2024 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?