Не патова ситуація. Світан оцінив розвиток подій на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Не патова ситуація. Світан оцінив розвиток подій на Донбасі

ЗСУ
Джерело:  24 канал

Військовий експерт та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан звертає увагу на те, що найважчою ділянкою фронту для наших захисників досі залишається Схід. Саме там бійці ЗСУ досі залишаються в активній обороні, попри те, що на Півдні їм вдається поступово рухатися вперед.

Що відбувається на Донбасі та чого чекати далі

За словами Романа Світана, станом на сьогодні в нас одна лінія оборони – це Донецький напрямок.

Для нас це найнебезпечніший і найважчий напрямок, оскільки Донецький фронт недалеко від Росії, – пояснює експерт.

Не можна також ігнорувати той факт, що наші укріплення на Сході доволі міцні, оскільки, як відомо, їх розбудовують останні 10 років.

Роман Світан нагадує про те, що їм вдалося успішно стримати всі навали армії РФ, а це своєю чергою дає надію, що вони стоятимуть й далі.

Чому ситуацію на Сході не варто вважати патовою

На переконання експерта, те, що відбувається зараз на Донбасі, має свої плюси та мінуси.

Це не патова ситуація, а ситуація глухої оборони. Але її можна назвати патовою в тому сенсі, що не просунеться ні одна сторона, ні інша. Так це ж нам і треба, – наголошує Роман Світан.

За словами полковника ЗСУ в запасі, доки значна частина армії РФ заблокована на Сході, бійці ЗСУ – продовжують просування на Півдні, зокрема на лівобережжі Херсонщини.

Він також звертає увагу на те, що справді перспективним можна вважати рух від Роботиного до Токмака й Мелітополя на Запоріжжі.

Роман Світан наголошує, що події на фронті можна вважати ґрунтом для звільнення Криму.

Уже неодноразово говорили про те, що деокупація Донбасу можлива лише після повернення півострова. За зиму в нас стоїть завдання – дальніми засобами ураження спробувати знищити російський тил від Москви до Ростова або краще до Сочі. А навесні після заходження літаків почнемо рухатись далі, – наголосив Світан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?