Нічна атака РФ на Україну. Сили ППО збили 32 ворожих "шахеди"
Категорія
Україна
Дата публікації

Нічна атака РФ на Україну. Сили ППО збили 32 ворожих "шахеди"

Повітряні Сили ЗСУ
ППО

Українські захисники відбивали повітряні атаки ворога у ніч проти 27 грудня у восьми областях. Вдалося збити 32 з 46 дронів російських окупантів.

Повітряні сили озвучили результати нічної роботи ППО

Як зазначають військові, загалом було зафіксовано пуски ворогом 46 "Шахедів", які атакували хвилями у різний час, в період з 19.00 26 грудня по 03.50 27 грудня.

У ніч на 27 грудня 2023 року російські окупанти атакували ударними БпЛА типу "Shahed" із двох напрямків: Балаклава - окупований Крим, Приморсько-Ахтарськ - Краснодарський край (РФ), - йдеться в повідомленні.

Силами та засобами ППО ЗСУ було знищено 32 БпЛА росіян.

У Повітряних силах зазначили, що більшість безпілотників, які не вдалось збити, атакували прифронтові території, зокрема Херсонську область.

Ще кілька БпЛА упали без наслідків, - кажуть військові.

Загалом протиповітряна оборона ЗСУ працювала у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Вінницькій, Запорізькій, Хмельницькій та Кіровоградській областях.

Що відомо про нічну атаку РФ

Ввечері 26 грудня та у ніч проти 27 грудня російські загарбники завдавали по Україні повітряних ударів із застосуванням "Шахедів". Так, ворог бив ним по Херсону, а також запустив дрони-камікадзе у напрямку Старокостянтинова та Одеси.

Вибухи цієї ночі лунали в Одесі, у Силах оборони півдня України заявляли про роботу ППО по ворожих цілях.

На Одещині ППО збила дрон у повітрі, після чого він упав на будинок у передмісті Одеси. Там загинула людина, ще троє поранені. Загалом в області збили 12 безпілотників.

Пізніше вночі в командуванні Повітряних сил інформували про фіксацію руху груп "Шахедів" у багатьох областях, здебільшого на лівобережній частині країни. Жителів регіонів, бе була оголошена тривога, закликали перебувати в укриттях.

Також раніше повідомлялося, що росіяни також атакували Україну ударними безпілотниками "Шахед". Загарбники випустили 19 безпілотників, і тоді силами та засобами протиповітряної оборони ЗСУ було знищено 13 "Шахедів" у межах Одеської, Херсонської, Миколаївської та Хмельницької областей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?