Нічого не беруть. Трамп публічно принизив Євросоюз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нічого не беруть. Трамп публічно принизив Євросоюз

Трамп
Джерело:  AFP

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що вважає Європейський Союз "міні-Китаєм" у контексті торговельних відносин.

Головні тези:

  • Німеччина боїться повернення Трампа у Білий дім.
  • Трамп планує запровадити тарифи на майже весь імпорт, що сприятиме зростанню виробництва в США.
  • Європейський Союз готується до можливої перемоги Трампа, розробляючи список товарів для обкладання митами в разі необхідності.

Трамп накинувся на ЄС з новими звинуваченнями

Лідер республіканців почав скаржитися на те, що Євросоюз не купує машини та сільськогосподарську продукцію американського виробництва.

Нічого не беруть. У вас дефіцит у 312 млрд доларів з ЄС. Знаєте, ЄС — це міні... хоча не такий він і малий — це міні-Китай.

Дональд Трамп

Дональд Трамп

Кандидат у президенти США

Що важливо розуміти, дефіцит торгівлі товарами США з Євросоюзом торік становив 157,9 млрд євро, що еквівалентно 170,54 млрд доларів. Це підтверджують дані статистичного агентства Євростат.

Окрім того, наголошується, що повернення республіканця у Білий дім може стати серйозним ударом для економіки Німеччини, особливо якщо він розпочне торгову війну між Штатами і ЄС.

Трамп планує запровадити загальні тарифи в розмірі від 10% до 20% на майже весь імпорт, а також значно підвищити тарифи на китайські товари до 60% і більше. За його словами, такі заходи сприятимуть зростанню виробництва в США.

ЄС уже готується до можливої перемоги Трампа

Офіційний Брюссель уже підготував список американських товарів, які може обкласти митами, якщо одіозний республіканець переможе на виборах у США і все-таки запровадить тарифи на європейський імпорт.

Окрім того, наголошується, що це не є базовим сценарієм дій у разі повернення Трампа у Білий дім.

За словами інсайдерів, влада ЄС може піти на ухвалення тарифів лише у відповідь на дії офіційного Вашингтона, натомість Брюссель віддає перевагу пошуку домовленостей з Трампом щодо сфер, які становлять спільний інтерес — наприклад Китаю.

Після приходу до влади у 2018 році експрезидент США несподівано запровадив тарифи на європейські сталь та алюміній. Тоді ЄС у відповідь запровадив мита проти зокрема мотоциклів Harley-Davidson і джинсів Levi Strauss & Co.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?