Нідерланди надають Україні додаткові 300 млн євро на боєприпаси для F-16
Категорія
Світ
Дата публікації

Нідерланди надають Україні додаткові 300 млн євро на боєприпаси для F-16

F-16
Джерело:  Укрінформ

Нідерланди виділяють додатково 300 млн євро на закупівлю боєприпасів для винищувачів F-16, які передадуть Україні.

Головні тези:

  • Нідерланди виділяють додатково 300 млн євро на боєприпаси для винищувачів F-16, які передадуть Україні.
  • Це рішення має стратегічне значення для зміцнення обороноздатності України в умовах російської агресії.
  • Нідерланди також оголосили про надання Україні комплексу Patriot для посилення протиповітряної оборони.
  • Ініціатива Нідерландів спрямована на підтримку України та створення більш безпечного регіону.
  • Співпраця між Нідерландами та Україною включає також закупівлю української зброї та фінансування криміналістичних досліджень.

Нідерланди надають Україні 300 млн євро

Нідерланди виділяють додатково 300 млн євро на закупівлю боєприпасів для F-16, які Нідерланди незабаром поставлять Україні. Це на додаток до 150 млн євро, які раніше були зарезервовані для цієї мети. Йдеться про озброєння F-16, яке закуповується безпосередньо у промисловості, — йдеться у повідомленні з посиланням на заяву міністра оборони Рубена Брекельманса під час саміту НАТО у Вашингтоні.

За його словами, це озброєння має вирішальне значення.

F-16 із боєприпасами, що закуповуються нами, можуть допомогти відбити російські атаки. Агресія Путіна не знає кордонів, тому наша підтримка має продовжуватись. Купуючи ці додаткові боєприпаси для F-16, ми хочемо дати Москві сигнал про те, що союзники по НАТО продовжують підтримувати Україну. Росія не повинна виграти цю війну, це також в інтересах нашої безпеки.

Рубен Брекельманс

Рубен Брекельманс

Міністр оборони Нідерландів

Нідерланди оголосили про додатковий Patriot для України

Міністри оборони та закордонних справ Нідерландів Рубен Брекельманс і Каспаро Вельдкамп 7 липня у Києві повідомили, що разом із партнерами нададуть Україні додатковий комплекс Patriot для посилення протиповітряної оборони. 

Про це члени нового уряду Нідерландів оголосили на спільному брифінгу з українським міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Ми сьогодні обговорили, як ця ініціатива буде реалізована і очікувані терміни доставки цього комплексу до України, — сказав Дмитро Кулеба.

Він також додав, що Нідерланди нещодавно ухвалили рішення про закупівлю зброї в українських виробників.

Міністр закордонних справ Нідерландів Каспаро Вельдкамп розповів, що його країна виділить 2 млн євро на проведення криміналістичних досліджень та ідентифікації тіл.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?