Німеччина посилить підтримку України у війні проти РФ — Бербок
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина посилить підтримку України у війні проти РФ — Бербок

Анналена Бербок

Німеччина посилить підтримку України, як на рівні Євросоюзу, так і НАТО.

Бербок заявила про посилення підтримку України у війні проти РФ

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок пообіцяла Україні подальшу підтримку.

Ясно, що в доступному для огляду майбутньому Україна зміцнить ЄС, наш ЄС, - заявила політик.

При цьому вона підкреслила, що в "наших власних, геополітичних інтересах, щоб Україна приєдналася до Європейського Союзу".

Після нападу Росії в лютому 2022 року з України понад 650 днів ішли жахливі кадри. Тому ми не тільки продовжимо нашу підтримку України, а й посилимо її. У ЄС, а також у НАТО, - заявила вона.

Німеччина хоче подвоїти допомогу Україні

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявляв, що країна має намір у 2024 році подвоїти військову допомогу Україні . Замість раніше закладених у федеральному бюджеті 4 млрд. євро для цього планується витратити 8 млрд. євро.

Пізніше із проектом федерального бюджету Німеччини на 2024 рік,що містить подвоєння військової допомоги Україні до 8 млрд євро , ознайомилися журналісти.

Потім Reuters писало, що в Німеччині правляча коаліція намагається залатати величезну дірку у бюджеті, через яку зависла оборонна допомога для України наступного року на загальну суму 8 мільярдів євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?