Німеччина спільно з союзниками передає Україні 100 ракет для Patriot — Пісторіус
Категорія
Україна
Дата публікації

Німеччина спільно з союзниками передає Україні 100 ракет для Patriot — Пісторіус

Ракети для Patriot
Джерело:  РБК

Україна отримає від Німеччини і союзників 100 ракет-перехоплювачів для системи протиповітряної оборони Patriot.

Головні тези:

  • Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус підкреслив важливість протиповітряної оборони для України та оголосив про виділення нового пакету військової допомоги.
  • Українські сили отримають можливість захищати об'єкти інфраструктури та життя завдяки переданим ракетам.
  • Президент України Володимир Зеленський анонсував надходження додаткових систем протиповітряної оборони від міжнародних партнерів.
  • Незабаром очікується публічне повідомлення про поставку Україні додаткових систем ППО для підвищення безпеки країни.

Україна отримає 100 ракет від Німеччини та союзників

Про це 11 червня під час відвідин 21-ї ракетної групи сил ППО ФРН повідомив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. 

Очільник німецького міністерства оборони зауважив, що нещодавно відвідував Одесу, де побачив наслідки ударів російських військ по місту, а також оголосив про виділення нового пакету військової допомоги.

І особливо після того, як я побачив, наскільки критично важливою є протиповітряна оборона України для виживання, сьогодні я маю задоволення оголосити про постачання значної кількості перехоплювачів для Patriot — однієї сотні.

Борис Пісторіус

Борис Пісторіус

Міністр оборони Німеччини

За його словами, йдеться про 100 ракет, які передаються в рамках німецької ініціативи негайних дій щодо протиповітряної оборони разом з Данією, Нідерландами і Норвегією.

При цьому, як уточнив Пісторіус, впродовж останніх кількох днів до України вже було доставлено 32 керовані ракети. Ще 68 ракет прибудуть у наступні тижні. Міністр оборони Німеччини зазначив, що з допомогою цих ракет українські сили зможуть захищати об'єкти інфраструктури і життя.

Зеленський анонсував надходження додаткових систем ППО для України

Найближчим часом Україна очікує на прийняття позитивного рішення щодо надання їй двох-трьох систем ППО на кшталт Patriot з боку міжнародних партнерів.

Про це 11 червня під час відвідин 21-ї ракетної групи сил ППО ФРН спільно з федеральним міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом заявив Президент Володимир Зеленський, відповідаючи на питання, коли можна очікувати наступну систему ППО, окрім системи Patriot, яку пообіцяли надати українській державі у Німеччині.

Ми працюємо з партнерами — з США і з деякими іншими європейськими партнерами. Поки що не хочу говорити, з ким із Європи, бо чекаємо на підтвердження саме тих рішень, про які ви запитали. Очікуємо на позитивний результат найближчим часом щодо 2-3 систем.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Вже незабаром міжнародні партнери публічно повідомлять про поставку Україні додаткових систем протиповітряної оборони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?