Німеччина запровадила прикордонний контроль усередині Шенгенської зони. У чому причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина запровадила прикордонний контроль усередині Шенгенської зони. У чому причина

Німеччина

Німеччина посилює заходи безпеки напередодні чемпіонату Європи з футболу і запроваджує прикордонний контроль усередині Шенгенської зони.

Головні тези:

  • Контроль на кордонах Німеччини дозволить виявити та зупинити потенційних злочинців ще на ранніх етапах.
  • Гравці збірної України на Євро-2024 представили остаточну заявку, яка була оголошена в останній день дедлайну.
  • Євро-2024 проведуть у 10–ти містах Німеччини, а українська збірна увійшла у групу E проти збірних Бельгії, Словаччини та Румунії.
  • Заходи безпеки, які вводить Німеччина, спрямовані на забезпечення безпеки під час проведення футбольного турніру та запобігання можливим конфліктам.

Німеччина посилює заходи безпеки через чемпіонат Європи з футболу

ФРН посилює заходи безпеки, готуючись прийняти чемпіонату Європи з футболу. Контроль на кордонах дозволить виявити та зупинити злочинців, зазначила глава МВС Ненсі Фезер.

Перед чемпіонатом Європи з футболу, який відбудеться в Німеччині з 14 червня по 14 липня, міністерство внутрішніх справ ФРН оголосило про можливість додаткових перевірок на кордонах країни.

Як пояснила глава МВС ФРН Ненсі Фезер (Nancy Faeser) цей захід є тимчасовим і потрібен, щоб "на ранньому етапі виявити та зупинити насильницьких злочинців".

Контроль здійснюється з 7 червня, зокрема під час перетину кордонів Німеччини повітряним або водним шляхом.

Перевірка документів у мандрівників проходитиме і на кордонах ФРН з Данією, Францією, Бельгією, Нідерландами та Люксембургом, які, як і Німеччина, належать до Шенгенської зони.

Збірна України з футболу оголосила остаточну заявку на Євро-2024

Тренерський штаб збірної України на чолі із Сергієм Ребровим сформував офіційну заявку команди на фінальну частину Євро-2024.

У травні Україна оголосила попередню заявку на Євро-2024, у яку увійшло 26 футболістів.

Подати заявку збірна повинна була до 7 червня включно. В останній дозволений день тренерський штаб української збірної оголосив остаточну заявку на турнір.

Зазначимо, що Євро-2024 проходитиме з 14 червня до 14 липня в Німеччині.

Матчі прийматимуть 10 міст: Берлін, Кельн, Дортмунд, Дюссельдорф, Франкфурт-на-Майні, Гельзенкірхен, Гамбург, Лейпциг, Мюнхен, Штутгарт.

За підсумками жеребкування в грудні Україна потрапила до групи E і зіграє проти збірних Бельгії, Словаччини та Румунії. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?