Український футболіст Довбик став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії
Категорія
Спорт
Дата публікації

Український футболіст Довбик став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії

Артем Довбик

26-річний український футболіст Артем Довбик став найкращим бомбардирому сезону в чемпіонаті Іспанії. 

Що відомо про успіх Артема Довбика

Довбик, який проводив перший сезон в іспанській Ла-Лізі, у складі "Жирони" забив 24 голи за сезон та випередив основного конкурента, норвежця Александер Серлота з "Вільярреал", на один забитий м'яч.

Найкращі бомбардири чемпіонату Іспанії (сезон 2023/24):

  • Артем Довбик ("Жирона") — 24 голи

  • Александр Серлот ("Вільярреал") — 23 голи

  • Джуд Беллінгем ("Реал") та Роберт Левандовські ("Барселона") — по 19 голів

Вирвати перемогу в боротьбі за найкращого бомбардира сезону Довбику вдалося завдяки хет-трику в останньому турі: українець забив три голи та обійшов Серлота. В останньому турі норвежець зазнав травми та завершив без гольових дій.

Артем став першим українцем та першим гравцем "Жирони", що завоював "трофей Пічічі" для найкращого бомбардира чемпіонату Іспанії.

Довбик — другий українець в історії європейських топ-5 чемпіонатів, що став найкращим бомбардиром за підсумками сезону. Першим був Андрій Шевченко у чемпіонаті Італії за "Мілан" (сезони 1999/00 та 2003/04).

24 голи Довбика — повтор рекорду результативності для українців у топ-5 європейських чемпіонатів. Стільки ж забивав Шевченко у трьох сезонах за "Мілан".

Успіхи Довбика в Ла-лізі

Раніше форвард збірної України та іспанського футбольного клубу "Жирона" Артем Довбик став найрезультативнішим українським футболістом за сезон, який коли-небудь грав у Ла-Лізі.

Нагадаємо, до Довбика найкращим форвардом був екс-нападник "Динамо" та "Логроньєса" Олег Саленко, який у сезоні 1993/1994 відзначився 16 голами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?