Новий прем'єр Британії Стармер ухвалив перше важливе рішення щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Новий прем'єр Британії Стармер ухвалив перше важливе рішення щодо України

Кір Стармер
Джерело:  online.ua

5 липня новий британський лідер Кір Стармер оголосив склад свого уряду. Зокрема у його команду потрапили давні прихильники України — Девід Леммі та Джон Гілі.

Головні тези:

  • Новий прем'єр Британії Кір Стармер ухвалив важливе рішення стосовно України, призначивши давніх прихильників країни на високі посади у своєму уряді.
  • Девід Леммі та Джон Гілі вже раніше виражали підтримку Україні та обіцяли посилити співпрацю у випадку перемоги лейбористів на виборах.
  • Ставлення британського уряду до України визначається готовністю підтримувати країну в протистоянні російській агресії та допомагати у відновленні після війни.

Нова влада Великої Британії продовжить підтримувати український народ

Згідно з рішенням нового глави британського уряду, Міністерство закордонних справ стане Девід Леммі, а Міноборони очолить Джон Гілі.

Що важливо розуміти, кожен з них раніше уже відвідував Київ, щоб висловити свою підтримку українському народу на тлі війни, яку розв’язала та продовжує країна-агресорка Росія.

Ще тоді вони обіцяли, що підтримка України з боку офіційного Лондону у разі приходу лейбористів до влади збережеться й лише посилиться.

Якщо після виборів зміниться уряд, то рішучість Британії підтримувати Україну, протистояти російській агресії та притягти Путіна до відповідальності за воєнні злочини — ні, — заявив під час візиту до української столиці Джон Гілі.

Про свою позицію також заявив Девід Леммі, який став шефом британської дипломатії.

Для мене велика честь бути призначеним Державним секретарем у закордонних справах, справах Співдружності та розвитку. Перед світом стоять величезні виклики, але ми впораємося з ними, використовуючи величезні сильні сторони Великої Британії. Ми об'єднаємо Британію заради нашої безпеки і процвітання вдома, — наголосив дипломат після призначення.

Що відомо про ставлення Кіра Стармера до України

Новий прем'єр Великої Британії, як і його попередники — Борис Джонсон, Ліз Трасс та Ріші Сунак — ніколи не приховував, що підтримує Україну й зробить все задля її перемоги у війні, яку розпочала Росія.

Він уже зустрічався з українським лідером Володимиром Зеленським — це сталося у лютому 2023 року.

Тоді він відвідав Бучу, щоб побачити наслідки російських воєнних злочинів проти мирних українців.

Неймовірно бачити свідчення звірств, які я побачив сьогодні вранці. Фотографії цивільних осіб на околицях Києва із зав'язаними очима, зі зв'язаними за спиною руками. Має бути правосуддя в Гаазі, і має бути належне відшкодування збитків під час відновлення України, — заявив він тоді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?