Новий президент Фінляндії Стубб склав присягу
Категорія
Політика
Дата публікації

Новий президент Фінляндії Стубб склав присягу

Стубб
Джерело:  online.ua

Колишній прем'єр-міністр Фінляндії Александр Стубб склав присягу на посаді президента країни. Він став 13 главою держави.

Новий президент Фінляндії склав присягу

Церемонія інавгурації нового президента відбулася у фінському парламенті. У промові Стубб заявив, що візьметься за пост “смиренно і зі вдячністю”.

Стубб став 13-м президентом Фінляндії. Його попередник Саулі Нііністе пішов у відставку після 12 років президентства.

Головне завдання президента республіки — забезпечити збереження миру у Фінляндії за будь-яких обставин. Я обіцяю це зробити, але коли ситуація стане складною, я також готовий ухвалювати важкі рішення, аби гарантувати безпеку нашої країни.

Александр Стубб

Александр Стубб

Президент Фінляндії

За його словами, вторгнення Росії в Україну завершило епоху після Холодної війни.

Наше покоління переживає моменти 1918, 1945 і 1989 років. Період, коли ми розуміємо, що світ у перехідному стані, але ще не знаємо, куди він приведе. Відбувається перерозподіл влади, за який борються як на Заході, так і на Сході та Півдні, — заявив Стубб.

Новопризначений президент також попередив народ про стрімкі зміни.

Що відомо про Стубба та його позицію щодо України

Колишній прем'єр-міністр Фінляндії, консерватор Александр Стубб, переміг на президентських виборах.

За результатом підрахунку голосів Стубб отримав підтримку 51,6% виборців, тоді як його опонента підтримали 48,4%. Це перші вибори відтоді, як Фінляндія приєдналася до військового альянсу НАТО.

Зазначимо, глава фінської держави несе пряму відповідальність за зовнішню політику і політику безпеки країни, будучи Головнокомандувачем збройних сил.

Щодо питання України, Стубб заявляв, що не згоден з тим, що Україна має віддати хоча б частину своєї землі для миру з Росією. Також майбутній президент Фінляндії підтримує вступ України до ЄС та обіцяв активно сприяти цьому процесу.

Ще під час підрахунку голосів Стубб відповів журналістам міжнародних ЗМІ, що рішуча підтримка України продовжуватиметься.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?