Новим головою НАЗК обрали Віктора Павлущика — що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Новим головою НАЗК обрали Віктора Павлущика — що відомо

НАЗК
Віктор Павлущик

Переможцем конкурсу на посаду Голови Національного агентства з питань запобігання корупції став Віктор Павлущик. Тепер відповідне рішення повинен ухвалити Уряд.

Віктора Павлущика обрали новим головою НАЗК

Конкурсна комісія з відбору на посаду Голови НАЗК 25 лютого оголосила переможцем конкурсу Віктора Павлущика. За його кандидатуру проголосували всі шість членів комісії.

Наразі Віктор Павлущик старший детектив — керівник відділу детективів Національного антикорупційного бюро України.

У НАЗК повідомили, що конкурсна комісія визначила, що Віктор Павлущик має найкращі професійний досвід, знання і якості для виконання посадових обов’язків Голови НАЗК, а також відповідає критеріям компетентності та доброчесності.

Що Павлущик планує робити на посаді голови НАЗК

Transparency International Ukraine пише, що Павлущик має кваліфікацію юриста та економіста-міжнародника.

Своїми першочерговими завданнями на посаді голови НАЗК бачить знайомство з колективом, аналіз виконання рекомендацій аудиту та рекомендацій Єврокомісії, акцент на дебюрократизації та цифровізації Агентства, а також нормотворча діяльність.

Серед пріоритетів НАЗК Павлущик бачить запобігання корупції шляхом комунікації з населенням та навчання людей, зокрема нормам декларування. На його думку, Україна має назавжди забути гасло “щоб в Україні не було корупції та був кум, який міг все порішать”.

Павлущик вважає рівноважливими для Агентства такі аспекти, як повні перевірки декларацій, моніторинг конфлікту інтересів та моніторинг способу життя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?