Нуланд назвала ключові умови для перемоги України у війні
Категорія
Політика
Дата публікації

Нуланд назвала ключові умови для перемоги України у війні

Вікторія Нуланд
Джерело:  Politico

Екс-заступниця очільника Держдепу США Вікторія Нуланд переконана, що Україна має здобути перемогу у розв'язаній Росією злочинній війні за певних умов.

Що необхідно Україні для перемоги у розв’язаній Росією війні

Зокрема, Нуланд підкреслила, що кремлівський диктатор Володимир Путін не зміг домогтись поставлених цілей у злочинній війні проти України і зруйнувати її, позбавивши суверенітету та демократичного майбутнього.

Тому що демократична Україна, європейська Україна, крім усього іншого, становить загрозу для його моделі Росії, а також тому, що це перший будівельний блок для його великих територіальних амбіцій, — підкреслила Нуланд.

За її словами, Україна може перемогти у цій війні за потужної та сталої підтримки партнерів.

Чи може Україна досягти успіху? Безумовно. Чи може Україна вийти з цієї ситуації більш суверенною, більш економічно незалежною, більш сильною, більш європейською, ніж зараз? Безумовно. І я думаю, що так і буде. Але ми повинні залишатися з нею. Ми маємо бути впевнені, що наші союзники залишаться з нею, — підкреслила ексвисокопосадовиця Держдепу США.

Як західні партнери мають допомогти Україні

Нуланд також акцентувала увагу на тому, що повинні зробити партнери України для перемоги.

Ми маємо прискорити багато з ініціатив, наприклад, допомогти Україні створити військові сили майбутнього, розгорнути більш далекобійні озброєння для досягнення стратегічного ефекту, забезпечити захист критичної інфраструктури та енергетичного сектору, створити нашу власну оборонну промислову базу, а також базу наших союзників і України, щоб ми та Україна будували швидше, ніж Росія і Китай, — зазначила колишній дипломат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?