НВО розірвав контракт з проросійським актором Мілошем Биковичем після обурення українців
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

НВО розірвав контракт з проросійським актором Мілошем Биковичем після обурення українців

Мілош Бикович
Джерело:  The New York Times

Сербський актор з російським громадянством Мілош Бикович більше не зніматиметься у третьому сезоні серіалу "Білий лотос" від HBO. Він заявляв, що підтримує анексію Криму.

Мілош Бикович більше не зніматиметься у серіалі "Білий лотос"

Бикович отримав невелику повторювану роль російського Валентина, кокетливого йога та наставника готелю з покращення життя. Цю деталь перероблять, оскільки НВО розірвали контракт з Биковичем через позицію щодо України.

Для мене була честь бути обраною частиною "Білого лотоса", телесеріалу, який я дуже поважаю, і колеги, яких я глибоко поважаю. Однак моя участь неможлива через причини, що виходять за рамки мистецтва, і я не піддаюся будь-якій розповіді, яка має на меті скомпрометувати мою чесність", — сказав Бикович.

Рішення ухвалили більш ніж через тиждень після того, як Міністерство закордонних справ України розкритикувало HBO за те, що вони запросили в серіал "Білий лотос" Биковича.

Актор знімався у фільмах та серіалах у Росії ще з 2014 року. У 2019-му Володимир Путін особисто нагородив його медаллю Пушкіна — за внесок у російське мистецтво та культуру, а у 2021 році Бикович отримав російське громадянство.

Актора внесли у базу "Миротворець" і заборонили в'їзд до України.

Мілош Бикович неодноразово висловлювався на підтримку анексії Криму: на його думку, "місцеві самі приєдналися через референдум". А з початку повномасштабного вторгнення Бикович підтримує Росію у війні.

Що відомо про серіал "Білий лотос"

"Білий лотос" — американська комедійна драма режисера Майка Вайта. Серіал дебютував 11 липня 2021 року на HBO. В епіцентрі сюжету — персонал та гості гавайського готелю "Білий лотос".

У січні 2024-го стримінговий сервіс HBO Max оголосив, що до акторського складу третього сезону "Білого лотоса" доєдналися п'ять нових акторів. Один із них — серб Мілош Бикович, відомий за ролями в російському серіалі "Готель «Елеон»" та фільмі "Холоп". Зірковий каст також доповнять Лек Патраваді, Крістіан Фрідель, Шаліні Пейріс та Моргана О'Райлі.

Також актор знявся в одному з епізодів серіалу «Паломниця» Оксани Марченко — дружини ексдепутата Віктора Медведчука, якого в Україні звинувачують у державній зраді.

За рішення залучити Биковича HBO також розкритикували користувачі у соцмережах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?