Оборонний комітет ВР рекомендує зняти Безуглу з посади
Категорія
Україна
Дата публікації

Оборонний комітет ВР рекомендує зняти Безуглу з посади

Безугла
Джерело:  Укрінформ

Зняття Мар’яни Безуглої з посади заступниці голови Оборонного комітету Верховної Ради підтримали його члени. Далі має бути розгляд цього питання в сесійній залі.

Чи втратить Безугла посаду в Комітеті ВР?

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки підтримав зняття народної депутатки Мар’яни Безуглої (фракція партії "Слуга народу") з посади заступниці голови.

Про це секретар комітету полковник СБУ Роман Костенко (фракція “Голос”) повідомив у коментарі Укрінформу.

Перше питання, яке ми розглянули на засіданні комітету, – зняття Мар’яни Безуглої з посади заступниці голови комітету. Члени комітету підтримали цю ініціативу. Далі має бути розгляд цього питання в залі, – сказав Костенко.

Він додав, що Безугла залишатиметься членом Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони і розвідки.

Мар’яна Безугла – народна депутатка дев’ятого скликання, обрана до Верховної Ради від партії "Слуга народу", входить до складу однойменної парламентської фракції. Заступниця голови Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова підкомітету запровадження цінностей і стандартів НАТО.

Нардепка відреагувала на заяву Комітету ВР

Мар’яна Безугла прокоментувала на сторінці у Facebook своє ймовірне звільнення з посади заступниці голови Оборонного комітету ВР.

Зроблено все було максимально підступно: голова Комітету поставив на голосування, коли я його попередила, що запізнюсь на засідання, за моєї відсутності; а колеги проголосували. Я не здамся НІКОЛИ і жодний шантаж не заставить мене відступити від принципів, роботи, боротьби і правди. Прикро за колег в Комітеті, як казала, якби кожен активно долучився до роботи з сектором нацбезпеки та оборони і не приймав конʼюнктурні рішення щодо того, щоб вигідно сказати, а що ні; то були б зовсім інші реалії. У нас війна!

Так що робота і боротьба триває, резюмувала депутатка.

Що відомо про перспективу позбавлення Безуглої керівної посади у Раді

Зазначається, що наразі Безугла обіймає посаду заступниці голови Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Звернення щодо відкликання Безуглої з цієї посади вже подав 27 листопада 2023 року нардеп від “Батьківщини” Олексій Кучеренко.

Кучеренко зазначив, що передав звернення голові Ради Руслану Стефанчуку з пропозицією "негайно відкликати нардепа М.Безуглу з посади заступника голови Комітету з нацбезпеки та оборони”.

Вона висловила позицію, яка зводиться до того, що… Залужний не надав плану на наступний рік, а тому військове керівництво України має піти, - нагадує Кучеренко.

На його думку, такі заяви є неприпустимими, оскільки створюють напругу у суспільстві та працюють на підрив обороноздатності країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?