ОБСЄ продовжить своє існування ціною поступок Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

ОБСЄ продовжить своє існування ціною поступок Росії

ОБСЄ
Сергій Лавров

В ОБСЄ обрали Мальту країною, яка буде головувати в організації наступного року, а також продовжили мандат трьох ключових посадовців після багатомісячного блокування з боку Росії.

В ОБСЄ домовилися про компроміс з Москвою

Цю інформацію уже офіційно підтвердив чинний голова організації, міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі.

Мальта головуватиме в організації у 2024 році, а також затверджено продовження повноважень генеральної секретарки Хельги Шмід, представниці з питань свободи ЗМІ Терези Рібейру та верховного комісара у справах національних меншин Кайрата Абдрахманова до вересня 2024 року.

За словами чинного головуючого в ОБСЄ Буяра Османі, останні ухвалені рішення є прикладом важливості і ефективності досягнення згоди шляхом переговорів і компромісу “заради спільних цілей і завдань".

Попри наші відмінності і розбіжності, ми продемонстрували стратегічне бачення, яке є дуже важливим для продовження наших конструктивних зусиль, спрямованих на реалізацію і застосування конкурентних переваг ОБСЄ через роботу її виконавчих структур на благо всіх наших народів, – заявив він.

Що відомо про останні провокації Росії в ОБСЄ

Як уже згадувалося раніше, країна-агресорка протягом багатьох місяців перешкоджала повноцінній роботі ОБСЄ, передусім виступаючи проти обрання Естонії головуючою у 2024 році державою.

Ба більше, скандальний глава МЗС РФ Сергій Лавров навіть погрожував, щоб остаточно заблокує діяльність організації.

Враховуючи той факт, що в ОБСЄ всі рішення мають ухвалюватись консенсусом, через погрози Кремля інші країни змушені були піти на поступки й підтримали нейтральну Мальту, на яку РФ уже погодилась.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?