Очільник МЗС Франції Стефан Сежурне прибуде до Києва
Категорія
Україна
Дата публікації

Очільник МЗС Франції Стефан Сежурне прибуде до Києва

Стефан
Джерело:  МЗС Франції

Новопризначений міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне 13 січня вирушить до Києва. Це його перший офіційний візит в Україну.

Що відомо про візит очільника МЗС Франції до України

Про візит Стафана Сежурне повідомили у Міністерстві закордонних справ Франції.

Стефан Сежурне 13 січня 2024 року вирушить у свій перший закордонний візит до Києва, щоб підтвердити нашу незмінну підтримку України в Європі, — йдеться у повідомленні.

Зміна премʼєра у Франції

Попередня прем'єрка Елізабет Борн напередодні пішла у відставку. Вона перебувала на посаді з травня 2022-го, а до того була міністеркою з питань праці.

11 січня новопризначений очільник уряду Франції Ґабріель Атталь оголосив новий склад Кабінету міністрів. Зокрема Міністерство закордонних справ країни очолив Стефан Сежурне замість Катрін Колонни.

Вважається, що зміна прем'єр-міністра — це спроба президента Емманюеля Макрона перезавантажити уряд перед виборами до Європарламенту, які відбудуться в червні.

Також відставка попередньої прем'єрки припадає на останні приготування перед Олімпійськими іграми в Парижі, що відбудуться цього літа.

Це (призначення нового прем'єр-міністра — ред.) свідчить про бажання Макрона спробувати вийти за рамки торішніх непопулярних пенсійної та імміграційної реформ і покращити шанси своєї партії на червневому голосуванні в ЄС, — пише агентство Reuters.

Опитування громадської думки показують, що партія Макрона відстає від партії ультраправої Марін Ле Пен приблизно на 8-10%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?