Офіс президента анонсував нові поставки ППО Україні — деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Офіс президента анонсував нові поставки ППО Україні — деталі

ппо

Найближчим часом очікуються публічні заяви союзників України щодо нових поставок систем протиповітряної оборони.

Головні тези:

  • Публічні заяви союзників України щодо нових поставок ППО вказують на готовність міжнародних партнерів співпрацювати у сфері оборони.
  • Україна очікує на отримання нових систем протиповітряної оборони для захисту цивільної інфраструктури та фронту в боротьбі з агресією.
  • Президент України Володимир Зеленський висловив необхідність закриття неба за допомогою зенітних ракетних комплексів Patriot і вітає підтримку союзників.
  • Румунія та Німеччина висловили готовність передати Україні системи протиповітряної оборони Patriot та надати фінансову допомогу в боротьбі з агресором.
  • Очікується публічне оголошення позитивних рішень щодо нових поставок ППО для України в найближчому майбутньому.

Україна може очікувати на нові поставки ППО

Як розповів прессекретар президента України Сергій Никифоров, у Сінгапурі відбулась зустріч з головою Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки (США) Ллойдом Остіном. Тоді ж питання ППО було основним.

Звичайно, що я не можу зараз оголошувати про те, що саме обговорювали, терміни й саму суть. Але можу сказати, що це тема ППО для України, для Харкова, для цивільної інфраструктури, для людей і для фронту. І їй присвятили найбільше уваги, — зауважив Никифоров.

Зокрема прессекретар президента Володимира Зеленського додав, що сьогодні Київ активно співпрацює з США, а Вашингтон, своєю чергою — з іншими партнерами, щодо нових поставок ППО.

І очікуємо на вже публічні позитивні рішення вже найближчим часом, — заявив Никифоров.

Що відомо про посилення ППО України

Як відзначав раніше президент України Володимир Зеленський, для повного закриття неба достатньо всього 25 зенітних ракетних комплексів Patriot.

Лише протягом минулого тижня Російська Федерація застосувала проти України близько 1000 ракет, дронів та керованих авіаційних бомб (КАБ).

Тим часом Румунія розмірковує над тим, аби передати Україні систему протиповітряної оборони Patriot.

В МЗС Німеччини також повідомили, що країна готова передати Україні додаткову систему протиповітряної оборони Patriot для захисту неба держави, а також уряд ФРН виділить додаткових 500 млн євро допомоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?