Окупанти Криму заблокували 27 українських сайтів
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти Криму заблокували 27 українських сайтів

Окупанти Криму заблокували 27 українських сайтів
Джерело:  online.ua

Окупанти українського Криму продовжує навмисно блокувати українські інформаційні сайти. У списку заблокованих вже 27 порталів, 22 з яких є новинними онлайн-виданнями.

Джерело: повідомлення Кримської правозахисної групи в Facebook.

Про масове блокування українських сайтів в Криму свідчать дані результатів перевірки, проведеної в березні 2021 року. Вона показала, що мінімум 12 провайдерів в 12 кримських населених пунктах повністю блокують сайти майже трьох десятків українських медіа. Також в окупованому Криму повністю заблоковані сайти Лінкедін, Меджлісу кримськотатарського народу, "Свідків Єгови" і Міністерства з питань реінтеграції ТОТ України.

"Постійне блокування провідних українських незалежних онлайн-медіа на території окупованого Криму порушує право жителів півострова на доступ до інформації. В даний час безперешкодна робота професійних незалежних медіа, які регулярно інформують людей про ситуацію з поширенням пандемії COVID-19, життєво необхідна українському суспільству, включаючи жителів окупованих територій ", - йдеться в заяві правозахисників, які звертають увагу на те, що для багатьох кримчан російські пропагандистські інформаційні ресурси стали єдиним доступним джерелом отримання інформації.

Що відомо про блокування сайтів в Криму

Російські окупанти навмисне блокують українські інформаційні сайти в Криму ще з 2014 року, коли незаконно захопили український півострів і назвали його "частиною РФ". Блокування українських онлайн-ресурсів проводиться для того, щоб кримчани не мали можливості отримувати інформацію про Україну і проблемах півострова, які російські пропагандистські ресурси приховують від місцевих жителів.

Окупаційна влада Росії в Криму прагне фактично замінити незалежні ЗМІ України джерелами державної російської пропаганди. З огляду на вищесказане, Кримська правозахисна група на міжнародних заходах вимагає від РФ негайно припинити блокування незалежних українських онлайн-медіа на території Криму. Правозахисники вже звернулися до міжнародних організацій і уряду, щоб посилити тиск на РФ через незаконнеобмеження свободи слова в Криму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?