Окупанти РФ передадуть у "федеральну власність" дві дороги у Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти РФ передадуть у "федеральну власність" дві дороги у Криму

Траса
Джерело:  online.ua

Дороги Сімферополь – Джанкой і Сімферополь – Армянськ окупаційна влада Криму передасть до кінця 2023 року у "федеральну власність".

Що задумали окупанти у Криму

Як повідомив окупаційний глава Криму Сергій Аксьонов, дороги Сімферополь – Джанкой і Сімферополь – Армянськ передадуть для нібито для реалізації проєкту траси через тимчасово окуповані території України до Ростова-на-Дону Росії.

Росавтодор готує техніко-економічне обґрунтування. Передбачається, що на дорогах буде досить великий транспортний потік, тому вивчається варіант створення чотирисмугової траси. Водночас джерело фінансування поки що не визначено, — зазначив колаборант.

Що відомо про дорогу Джанкой—Ростов-на-Дону

У січні 2023 року гауляйтер окупованої частини Херсонщини Володимир Сальдо заявив, що будівництво автомагістралі Джанкой—Ростов-на-Дону через тимчасово захоплені українські території, розпочнеться цього року.

Попередньо, проєкт оцінили у суму до 400 млрд рублів (близько 120 млрд гривень).

У червні 2023 року "заступник" голови окупаційного уряду тимчасово захопленої частини Запорізької області Андрій Козенко заявив про намір збудувати залізницю, яка з’єднає з Ростовською областю РФ окуповані українські території: Донецьку область, Крим, окуповані частини Херсонської і Запорізької областей.

У листопаді окупанти почали будувати залізницю, яка має зв'язати Ростов-на-Дону та тимчасово окупований Маріуполь. За планом росіян, це має спростити військову логістику та зменшити залежність армії РФ від Кримського мосту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?