Олімпіада 2024. Українська дзюдоїстка Білодід поступилася японці
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада 2024. Українська дзюдоїстка Білодід поступилася японці

Олімпіада 2024. Українська дзюдоїстка Білодід поступилася японці
Джерело:  Суспільне. Спорт

Українська дзюдоїстка Дар'я Білодід програла японці Харуці Фунакубо сутичку в 1/8 фіналу олімпійського турніру.

Головні тези:

  • Дар'я Білодід зазнала поразки від японської дзюдоїстки Харукою Фунакубо на Олімпіаді-2024 під час сутички в 1/8 фіналу.
  • Українська спортсменка виступила на цьогорічних Іграх з вражаючим стартом, отримавши швидку перемогу у першому поєдинку.
  • За кар'єру Дар'я Білодід здобула олімпійську бронзу у Токіо-2020 та стала чемпіонкою Європи-2024 у вазі до 57 кг.

Як пройшов виступ Білодід на Олімпіаді-2024

Українська дзюдоїстка розпочала виступи на цьогорічних Іграх зі швидкої перемоги. Білодід зійшлась у протистоянні з представницею Кірібаті Нери Тібви.

Сутичка Білодід та Тібви тривала лише 5 секунд. Українка виконала прийом на оцінку іппон та пройшла у друге коло змагань.

Однак другу зустріч Білодід не змогла завершити так само швидко. Українка другий бій проводила з віцечемпіонкою світу 2022 і 2023 років, японкою Харукою Фунакубо.

Представниця Японії на 1:46 хвилині першою отримала "шидо". Однак після цього два поспіль попередження заробила українка.

Загалом поєдинок тривав 6:47 хвилин. Переможниця сутички визначилась "золотим рахунком" і завершився драматичним фіналом: Білодід заробила третє "шидо" та достроково програла японці Фунакубо на стадії 1/8 фіналу.

Що відомо про Дарʼю Білодід

23-річна дзюдоїстка Дарʼя Білодід вдруге у кар'єрі виступала на Олімпійських іграх.

Спортсменка дебютувала у Токіо-2020, де здобула олімпійську "бронзу" у вазі до 48 кг, а також стала першою за 12 років українською призеркою Ігор з дзюдо.

Після Ігор-2020 Білодід змінила вагову категорію та наразі змагається у вазі до 57 кг. На цьогорічному розіграші континентальної першості саме у цій вазі Дарʼя здобула перший за п'ять років великий титул — стала чемпіонкою Європи-2024.

За підсумком виступів Білодід здобула пряму путівку у Париж, увійшовши до 17 найкращих дзюдоїсток в олімпійському рейтингу вагової категорії до 57 кг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?