Олімпіада-2024. Українські борці Беленюк та Насібов вибороли бронзову та срібну медалі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада-2024. Українські борці Беленюк та Насібов вибороли бронзову та срібну медалі

Беленюк
Джерело:  Суспільне. Спорт

У Парижі триває олімпійський турнір зі спортивної боротьби XXXIII літніх Ігор-2024. Українські борці греко-римського стилю Жан Беленюк та Парвіз Насібов отримали дві медалі.

Головні тези:

  • Українські борці Жан Беленюк та Парвіз Насібов вибороли бронзову та срібну медалі на Олімпіаді-2024 у Парижі.
  • Беленюк здобув бронзу в вазі до 87 кг, після чого завершив 24-річну кар'єру медаллю на третіх Олімпійських іграх у кар'єрі.
  • Ці медалі стали частиною історичного успіху України на Олімпіаді-2024, піднявши збірну України у загальному медальному заліку.
  • Україна вразила світ своїми спортивними досягненнями, продовжуючи традицію успіхів на олімпійських аренах.

Друга нагорода в олімпійській кар'єрі Насібова

Борець греко-римського стилю Парвіз Насібов приніс Україні третє "срібло" Олімпійських ігор-2024 — поступився у фіналі вагової категорії до 87 кг.

Після трьох поспіль перемог на старті турнірної сітки Насібову випало поборотися за першу сходинку п'єдесталу із Саїдом Есмаілі, іранським чемпіоном Азії-2024.

Парвіз Насібов

Напередодні фіналу Насібов пройшов процедуру на оці, яке ушкодив у півфінальному поєдинку з лідером світового рейтингу, азербайджанцем Хасратом Джафаровим, і виходив змагатися із захисною пов'язкою.

Перші два бали Насібов заробив на старті другої хвилини поєдинку, провівши результативну атаку. До перерви Парвіз збільшив перевагу — 3:0 після трьох хвилин.

Другий період з прийому розпочав Есмаїлі, скоротивши відставання — 2:3. Додавши третій бал, іранець здобув технічну перевагу і перехопив лідерство у поєдинку.

Заробивши іще три бали після відхиленого челенджу української сторони, Есмаїлі мінімально переборов Насібова — 6:5 на користь іранця.

Насібов здобув друге олімпійське "срібло" в кар'єрі: у фіналі Токіо-2020 українець поступався іншому іранцеві, Мохаммеду Резі Гераеї.

Перша нагорода України на Олімпійських іграх-2024 зі спортивної боротьби. Медалі з цього виду спорту "синьо-жовті" здобували на всіх восьми Олімпіадах в історії.

Дев'ята медаль усіх ґатунків (третє "срібло") для збірної України в усіх видах спорту Олімпійських ігор-2024.

Беленюк приніс Україні четверту бронзову медаль на Олімпіаді-2024

Український спортсмен Жан Беленюк здобув "бронзу" Олімпіади-2024 з греко-римської боротьби у вазі до 87 кілограмів. У поєдинку за третє місце українець здолав представника Польщі Аркадіуша Кулинича — 3:1.

Золотий медаліст Токіо-2020 розпочав Олімпіаду-2024 з упевненої перемоги над китайцем Цяня Хайтао — 7:1. Далі на стадії 1/4 фіналу українець подолав представника Казахстану Нурсултана Турсинова. Українець поступався 0:3, проте зробив камбек та виграв зрештою з рахунком 7:3.

У півфіналі, щоправда, Беленюк поступився іранцю Алірезі Мохмадіпіані. Чинний віцечемпіон світу закінчив поєдинок проти Жана з рахунком 3:3, проте пройшов до фіналу завдяки перевазі останнього технічного бала.

"Бронзовий" поєдинок Жана Беленюка став останнім для борця. Він завершив 24-річну кар'єру медаллю Ігор-2024, символічно знявши борцівки після протистояння.

Таким чином, Жан Беленюк здобув медаль на третіх Олімпійських іграх у кар'єрі. Його "бронза" стала четвертою для України на Іграх-2024. Завдяки цій нагороді Україна підніметься у загальному медальному заліку Парижа-2024, випередивши збірні Швеції та Угорщини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?