Олімпіада-2024. Жіноча збірна України з фехтування вийшла у півфінал
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада-2024. Жіноча збірна України з фехтування вийшла у півфінал

Шпажистки
Джерело:  online.ua

Українські шпажистки здолали 3 серпня збірну Італії у рамках 1/4 фіналу командного турніру літніх Олімпійських ігор у Парижі.

Головні тези:

  • Жіноча збірна України з фехтування пройшла до півфіналу на Олімпіаді-2024, перемігши збірну Італії у рамках 1/4 фіналу.
  • Українські шпажистки Ольга Харлан, Олена Кравацька та Аліна Комащук продемонстрували високий рівень майстерності та здобули перемогу з рахунком 45:37.
  • Досягнення українських шпажисток підкреслює талант та вольові якості спортсменок, які гідно представили Україну на міжнародній арені.

Українська збірна з фехтування перемогла Італію

Про це стало відомо з результату поєдинку між командами.

Олімпіада-2024, фехтування, шабля, 1/4 фіналу, жіночі команди

Італія — Україна — 37:45

Зустріч складалася з дев'яти дуелей. Кольори України захищали Ольга Харлан, Олена Кравацька та Аліна Комащук. Кожна з них тричі виходила на арену.

Після двох стартових дуелей українки перемогли мінімально, а в третій Комащук збільшила перевагу до +4. Згодом Харлан зробила гандикап ще соліднішим (25:19). Утім, італійки зуміли повернутися в гру.

Щобільше, після сьомої дуелі стараннями запасної Ірен Веккі вони навіть вийшли вперед (35:34). Як наслідок, на плечі Комащук і Харлан упало завдання дотиснути Італію. Цієї цілі українські шпажистки впевнено досягли, дозволивши опоненткам набрати лише два пункти.

Раніше Харлан здобула бронзову медаль у змаганні шпажисток. Українська фехтувальниця виграла матч за 3-тє місце індивідуального турніру в кореянки Чої Сібін. "Золото" взяла француженка Манон Брюне.

Ольга Харлан

Харлан здобула бронзу Олімпіади-2024

Українська фехтувальниця Ольга Харлан 29 липня завоювала бронзову медаль в індивідуальних змаганнях шпажисток на Олімпіаді у Парижі, здолавши у втішному фіналі кореянку Чої Сібін.

Двобій краще розпочала корейська фехтувальниця. Чої поступово нарощувала свою перевагу. На кінець першого періоду вона відірвалася від українки на п'ять пунктів (8:3).

На старті ж другого перевага Чої набула загрозливого характеру (11:5). Та тут Харлан видала фантастичний камбек. Досвідчена фехтувальниця видала неймовірний відрізок (7:0) та вирвалася вперед у рахунку.

Розпочалася гра нервів. Лідерство переходило з рук у руки кілька разів, був і рівний рахунок. Зрештою, долю бронзової нагороди повинен був визначити останній укол. І за рахунку 14:14 саме Харлан провела вирішальну атаку та виборола медаль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?