Олімпіада в Токіо: боксер Хижняк здобуває для України срібло
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада в Токіо: боксер Хижняк здобуває для України срібло

Олімпіада в Токіо: боксер Хижняк здобуває для України срібло
Джерело:  online.ua

7 липня офіційно стало відомо, що український боксер Олександр Хижняк зміг вибороти "срібло" на Олімпійських Іграх-2020 у вазі до 75 кг, програвши у фіналі представнику Бразилії, Еберту Соузі.

Джерело: сайт НОК

Український боксер Хижняк програв фінал Олімпіади і взяв "срібло"

Варто звернути увагу на те, що під час першого ж раунду Хижняк пішов уперед і почав здобувати перевагу над Соузою. Наш боксер майже не відпускав бразильця від канатів і наприкінці 3-хвилинки наніс декілька потужних ударів. Підсумок раунду – усі п'ять суддів віддали перемогу Хижнякові.

"У другому раунді Хижняк продовжив тиснути на Соузу, бразилець намагався з усіх сил збити темп українця, але той одразу ж повертався до атак. Знову судді віддали перевагу Олександрові – українець гарантував собі перемогу за очкам, якби його не нокаутували. У третьому раунді бій тривав у тому ж темпі, однак в середині раунду боксери пішли в жорсткий розмін ударами. Під час "рубки" Соуза вцілив у щелепу Хижняка правим боковим і відправив у нокдаун", - йдеться в повідомленні.

Українському боксеру вдалося миттєво піднятися на ноги, проте рефері вирішив навіть не відкривати рахунок "до десяти" й одразу присудив нокаут.

Що важливо розуміти, це була не перша зустріч Хижняка та Соузи: вони двічі зустрічалися на турнірі в Болгарії (у 2019 та 2020 роках), двічі перемогу здобував український боксер.

Олександр Хижняк (фото - noc-ukr.org)

Окрім того, наголошується Хижняк почергово вибив суперників з Японії, Домініканської Республіки та Філіппін. Це п'яте "срібло" України на Олімпіаді-2020. Усього в України уже 16 медалей.

Як уже згадувалося раніше, Хижняку 26 років, він представник Полтавської області у вазі до 75 кг. Спортсмен - чемпіон світу-2017 у середній вазі. Крім цього, на міжнародному рівні він вигравав Євро у 2017 році, а також дві медалі Європейських Ігор – у 2019 ("золото") та 2015 ("бронза").

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?