ООН попереджає про уповільнення надання допомоги українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

ООН попереджає про уповільнення надання допомоги українцям

гривня
Джерело:  ZEIT ONLINE

Як повідомляє Агентство ООН у справах біженців, Україна незабаром стикнеться з проблемою уповільнення надання допомоги.

Надання допомоги від ООН сповільниться у 2024

Про це заявив очільник Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

Майже через два роки після початку російської загарбницької війни агентство ООН у справах біженців класифікує гуманітарну ситуацію в Україні як дуже серйозну та попереджає про уповільнення надання допомоги, — наголошує він.

Представник ООН звертає увагу на те, що протягом минулих двох років робота УВКБ ООН та інших організацій з надання допомоги була добре профінансована.

Однак, за його словами, скорочень у 2024 році уникнути просто неможливо.

Філіппо Гранді не приховує, що російсько-українська війна втратила свою актуальність на тлі конфлікту на Близькому Сході.

Окрім того, що важливо розуміти, головні донори України — Німеччина, США та ЄС — досі не визначилися з розміром своєї допомоги для Києва.

Що відомо про кількість українських біженців

Як зазначає Філіппо Гранді, за оцінками Організації Об'єднаних Націй, в Україні налічується 3,7 мільйона внутрішньо переміщених осіб, а в інших країнах — ще 6,3 мільйона біженців.

Десять мільйонів людей не живуть у своїх будинках, — наголосив він.

Влада РФ продовжує стверджувати, що ще 1,3 мільйона українців нібито живуть в Росії.

Однак ООН не має змоги перевірити ці дані, адже доступ до українських громадян на території країни-агресорки залишається вкрай обмеженим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?