Орбан нарешті пояснив, чому не заблокував у ЄС рішення щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Орбан нарешті пояснив, чому не заблокував у ЄС рішення щодо України

Віктор Орбан

За словами угорського прем'єра Віктора Орбана, він не підтримує рішення Євросоюзу щодо початку переговорів з Україною та Молдовою про вступ у блок. Однак члени ЄС наполягали доволі довго і змогли його переконати утриматися від блокування цього питання.

Орбан виступив з заявою після доленосного рішення ЄС щодо України

Як стверджує поплічник Путіна, він утримався під час голосування за початок переговорів про вступ України до ЄС, однак його позиція залишається незмінною.

Україна не готова до того, щоб ми почали з нею переговори про членство в ЄС… Рішення починати переговори з Україною за цих обставин – абсолютно безглузде, нераціональне і неправильне, – цинічно заявив Віктор Орбан.

За словами проросійського політика, після майже восьмигодинного обговорення решта 26 країн-членів ЄС наполягали на підтримці переговорів з Україною і вирішили "йти своїм шляхом".

Угорщина не хоче брати участь у цьому дуже поганому рішенні, - додав Орбан, таким чином пояснивши, чому утримався від голосування.

Як в ЄС коментують дивну поведінку Орбана під час саміта

За словами інсайдерів у Євросоюзі, рішення про початок переговорів з Україною та Молдовою вдалося успішно ухвалити завдяки відсутності угорського прем’єра Віктора Орбана - це дало можливість уникнути вето з його боку.

Головне, що ніхто не виступив проти цього рішення. Таким чином, Євросоюз погодив рішення про початок переговорів з Україною і Молдовою та про надання Грузії статусу кандидата, – пояснив один зі співрозмовників зі структур ЄС.

В Європейському Союзі звертають увагу на те, що де-юре це відбулося абсолютно відповідно до правил.

Що цікаво, Орбан чудово усвідомлював, що позитивне рішення щодо України все-таки буде ухвалене, тому вийшов із кімнати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?