Орбан приїде в Україну вперше за 15 років — відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Орбан приїде в Україну вперше за 15 років — відома причина

Віктор Орбан
Джерело:  Reuters

Кабінет міністрів Україні наразі активно працює над тим, щоб організувати перший за майже 15 років візит лідера Угорщини Віктора Орбана до Києва.

Візит Орбана в Україну: що про це відомо

Інформацію про підготовку візиту підтвердила віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Під час брифінгу в Брюсселі 25 січня вона виступила з коментарем щодо майбутньої зустрічі очільників МЗС України та Угорщини в Ужгороді.

За словами Стефанішиної, ці перемовини дипломатів будуть "пов’язані з підготовкою майбутнього візиту прем’єр-міністра Орбана в Україну".

Журналісти поцікавилися, чи саме Орбан має приїхати до Києва, а не Володимир Зеленський – до Будапешта.

На це віцепрем’єрка відповіла, що для неї "принципово побачити" угорського лідера в Києві.

Окрім того, наголошується, що в коментарі Reuters Ольга Стефанішина офіційно підтвердила, що йдеться саме про підготовку візиту Орбана в Україну. Однак журналісти не навели цитату урядовиці.

Як уже згадувалося раніше, переговори очільників МЗС України та Угорщини повинні відбутися 29 січня в Ужгороді.

Шеф дипломатій обох країн мають намір обговорити підготовку зустріч президента України Володимира Зеленського і прем'єра Угорщини Віктора Орбана.

Зеленський сам запросив Орбана в Україну

Ще у грудні 2023 року угорський прем’єр Віктор Орбан, який відомий своєю проросійською позицією, вперше розкрив подробиці короткої розмови з українським лідером Володимиром Зеленським в Аргентині.

За словами скандального політика, він прийняв запрошення президента України поговорити про питання двосторонніх відносин, але з умовою, що міністри закордонних справ підготують зустріч.

Зеленський раніше розповідав, що у розмові просив Орбана назвати хоча б одну причину, чому Україна не має бути в ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?