Орбан та Ле Пен можуть об'єднатись у новообраному парламенті ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Орбан та Ле Пен можуть об'єднатись у новообраному парламенті ЄС

Віктор Орбан
Джерело:  Politico

На заклик проросійської французької політикині Марін Ле Пен до прем'єр-міністра Італії Джорджії Мелоні щодо створення правої супергрупи у новообраному парламенті ЄС відгукнувся очільник угорського уряду Віктор Орбан. 

Які наслідки може мати група з Ле Пен, Орбана та Мелоні у новому парламенті ЄС

Орбан заявив, що нібито майбутнє правих в ЄС наразі перебуває в руках двох жінок.

Партія Мелоні "Брати Італії" наразі засідає разом із Європейськими консерваторами та реформістами (ECR) у парламенті ЄС, а "Національне об'єднання" Ле Пен є частиною групи "Ідентичність і демократія" (ID).

Ініціатива Ле Пен зі створення єдиної правої групи була висунута на тлі очікувань щодо зростання підтримки правих на виборах у ЄС 6-9 червня.

Що відомо про перспективи об’єднання правих у новому парламенті ЄС

На думку французької політикині, новостворена сила могла б стати другою в парламенті ЄС після правоцентристської Європейської народної партії.

При цьому Орбан розділяє політичні погляди Ле Пен.

Імпульсу, який виникне в результаті такого партнерства може бути достатньо, щоб змінити конфігурацію європейських правих або навіть витіснити Європейську народну партію, — заявляє прем’єр-міністр Угорщини.

Партія Орбана "Фідес" вийшла з ЄНП 2021 року і веде переговори про вступ до ЄКР.

Однак угорський лідер заявив, що Фідес вимагатиме від ЄКР прояснити свою позицію щодо майбутніх відносин із Національним об'єднанням Ле Пен, яке підтримують угорці, і ЄНП, яку Орбан розкритикував як таку, що перебуває під німецьким впливом.

Крім кількості місць, які отримає та чи інша партія, найважливішим, на мій погляд, буде кількість депутатів Європарламенту, готових іти далі у війні в Україні, і кількість тих, хто буде за її припинення, — заявив угорський лідер.

У разі створення такої політичної сили Орбан та Ле Пен отримали б змогу значним чином впливати на політику ЄС, зокрема, стосовно допомоги України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?