Орбан висунув жорстку вимогу НАТО щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Орбан висунув жорстку вимогу НАТО щодо України

Віктор Орбан
Джерело:  Bloomberg

За словами угорського прем'єра Віктора Орбана, він вимагає, щоб НАТО дав можливість Угорщині “переосмислити” свій статус членства в Альянсі на тлі російсько-української війни.

Угорщина хоче добитися особливо статусу в НАТО

Як офіційно підтвердив угорський лідер, його команда та юристи наразі активно займаються створення нової концепції, яка б відрізняла Угорщину від інших членів НАТО.

Угорщина може зберегти своє членство в НАТО таким чином, щоб їй не довелося брати участь в діях НАТО за межами території Альянсу.

Віктор Орбан

Віктор Орбан

Прем'єр-міністр Угорщини

Орбан також звернув увагу на те, що армія Угорщини наразі бере участь у двох місіях НАТО за межами території блоку — в Іраку і в Косові.

Що важливо розуміти, члени Альянсу насправді мають право відмовитися від участі в будь-яких військових місіях.

Орбан не хоче, щоб Угорщина брала участь у захисті України

Варто звернути увагу на те, що гучні заяви угорського прем’єра пролунали на тлі підготовки нового пакету підтримки для України з боку НАТО.

Уперше його мають намір представити під час саміту лідерів країн-членів у Вашингтоні в липні.

За попередніми даними, насамперед йдеться про посилення ролі НАТО на оперативному рівні в координації постачання озброєнь і тренувань для українських сил.

За словами Орбана, його країна віддана місії НАТО захищати членів Альянсу, якщо хтось із них зазнає нападу.

Але Угорщина стурбована тим, що фінансування і постачання зброї Україні, яка не є членом НАТО, з часом поступиться місцем більшому військовому втручанню, можливо, навіть введенню військ, — додав Орбан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?