Орбан вигадав нову причину для блокування вступу України в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Орбан вигадав нову причину для блокування вступу України в ЄС

Віктор Орбан
Джерело:  online.ua

Угорський прем'єр Віктор Орбан, який відкрито підтримує Росію, під час парламентських дебатів щодо проєкту резолюції по Україні вигадав нове пояснення, чому він блокує початок перемовин про вступ Києва в ЄС.

Орбан продовжує перешкоджати руху України в Євросоюз

Поплічник Путіна наполягає на тому, що питання старту перемовин про вступ України в ЄС має вирішуватися у світлі того, чи є воно вигідним для офіційного Брюсселя, зокрема для Будапешта.

На його переконання, швидкий вступ Києва може мати непередбачувані наслідки.

Вступ України за прискореною процедурою не відповідає інтересам ні Угорщини, ні ЄС. Якщо правила ЄС не будуть сприйматися серйозно, Євросоюз припинить своє існування, – зазначив Орбан.

Проросійський політик вкотре цинічно поскаржився на те, що українська влада нібито не виконала умов про старт переговорів, повторивши тезу своєї команди про те, як із 2015 року Україна "позбавила угорців прав, якими вони користувалися раніше".

Поверніть ці права. Ми не просимо нового закону, ми просимо Україну відновити попередній закон, – заявив угорський прем’єр.

Також Віктор Орбан традиційно стурбований тим, що офіційний Брюссель дозволив для Києва імпорт агропродукції та скасував систему дозволів для перевізників.

За словами поплічника Путіна, це нібито шкодить інтересам його країни.

Ми ще не говоримо про вступ України, але вже десятки тисяч, можливо, сотні тисяч угорців можуть втратити засоби до існування, – бідкається проросійський політик.

Україна досі намагається переконати Угорщину змінити свою позицію

Команда угорського лідера блокує відкриття переговорів про вступ України до ЄС та навіть не хоче, щоб це питання виносили на обговорення саміту.

Ба більше Віктор Орбан заблокував виділення 50 млрд євро для Києва та програму ЄС для військової підтримки України.

Нещодавно глава держави Володимир Зеленський бачився з Орбаном та намагався переконати останнього не шкоди Україні.

Ба більше, з шефом угорської дипломатії Петером Сійярто спілкувався телефоном керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Однак позиція офіційного Будапешта досі не змінилася.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?