Оскар 2024. Де та коли дивитися церемонію нагородження
Категорія
Культура
Дата публікації

Оскар 2024. Де та коли дивитися церемонію нагородження

оскар

У Лос-Анджелесі відбудеться вже 96-та церемонія нагородження премії "Оскар". У ніч проти 11 березня стануть відомі лавреати головної кінопремії року.

Де та коли дивитися премію “Оскар-2024”

За місцевим часом церемонія починається 10 березня о 16:00. За Києвом це буде ніч 11 березня. Нагородження відбуватиметься у театрі "Долбі" у Лос-Анджелесі.

Церемонію можна буде дивитися у більш ніж 200 країнах, в Україні "Оскар" ексклюзивно транслюватиме телеканал Суспільне Культура:

  • трансляція червоної доріжки — о 0:30 за Києвом;

  • початок церемонії нагородження — о 1:00.

Нічну трансляцію на Суспільне Культура перекладатимуть у прямому ефірі Андрій Бєсєдін та Сергій Тюпа. Коментуватиме церемонію наживо кінокритикиня, артоглядачка "Еспресо" та "Детектора медіа" Лєна Чиченіна.

В прямому ефірі також працюватимуть Лада Соколюк та Юлія Порплик, які забезпечуватимуть переклад жестовою мовою.

Українська стрічка "20 днів у Маріуполі" номінована на премію Оскар

Український документальний фільм Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі" номінований на премію "Оскар" у категорії "Найкращий документальний фільм".

"20 днів у Маріуполі" — перший саме український фільм за часів незалежності, що отримав номінацію на «Оскар».

Фільм уже здобув міжнародне визнання — він потрапив до двох номінацій британської премії BAFTA Film Awards — як "Документальний фільм" та "Стрічка іноземною мовою".

На фестивалі Sundance стрічка отримала приз глядацьких симпатій.

За версією журналу The Guardian, "20 днів у Маріуполі" посів четверте місце у списку найкращих фільмів 2023 року у Великій Британії та шосте у США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?