Остін назвав остаточну дату проведення нового Рамштайну
Категорія
Україна
Дата публікації

Остін назвав остаточну дату проведення нового Рамштайну

Офіс Президента України
Ллойд Остін

За словами глави Пентагону Ллойда Остіна, найближча зустріч у форматі “Рамштайн” щодо військової допомоги Україні пройде 22 листопада. 

Що відомо про нове засідання у форматі Рамштайн

Під час зустрічі із президентом Володимиром Зеленським у Києві очільник Пентагону зазначив, що розв’язана Росією злочинна війна проти України стосується не лише українців, а усього світу.

Саме тому США та союзники продовжать працювати над наданням військової та іншої підтримки Україні.

Наша наступна зустріч з Контактною групою пройде в середу. І я з нетерпінням чекаю того, щоб попрацювати з міністром Умєровим. І зробити необхідну роботу, щоб забезпечити вас тим, що потрібно у боротьбі, - зазначив Остін.

Що відомо про новий пакет військової допомоги від США

Володимир Зеленський за результатами зустрічі із очільником Пентагону повідомив про виділення США нового пакета військової допомоги Україні.

Він зазначив, що під час зустрічі із главою Пентагону Ллойдом Остіном детально обговорив ситуацію на фронті в Україні та перспективи подальшого досягнення успіху.

Є новий оборонний пакет для нашої держави від Сполучених Штатів. Я вдячний. Зокрема, буде більше артилерії – снарядів, які потрібні саме зараз, - зазначив Зеленський.

Він також повідомив, що обговорив із Остіном безпекову ситуацію у Чорному морі та подальші дії України, зокрема, щодо захисту коридору для експорта зерна та інших товарів.

Свобода мореплавства є фундаментальною цінністю для всього світу, і Україна довела тут, у Чорному морі, що ми здатні виганяти агресора з акваторії, яку він так хотів зробити мертвою, - підкреслив Зеленський.

Він також подякував партнерам України за підтримку та допомогу у боротьбі за збереження власного суверенітету.

Нормальне життя у світі багато в чому залежить саме від того, чи сильна Америка у захисті життя. І світ бачить цю силу в допомозі Україні, - наголосив президент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?