Падіння Іл-76. Росія заявила про готовність передати Україні тіла загиблих
Категорія
Світ
Дата публікації

Падіння Іл-76. Росія заявила про готовність передати Україні тіла загиблих

Іл-76
Джерело:  online.ua

Влада РФ готова передати Києву тіла військовополонених, які, як стверджує Росія, загинули під час падіння Іл-76 у Бєлгородській області 24 січня.

Росія запевняє, що готова передати Україні тіла загиблих під час падіння Іл-76

З офіційною заявою з цього приводу виступила уповноважена із прав людини РФ Тетяна Москалькова.

Для цього все необхідне з точки зору процедури є.... Тіла можуть бути передані згідно з процедурами, які існують.

Тетяна Москалькова

Тетяна Москалькова

Уповноважена із прав людини РФ

Як стверджує поплічниця Путіна, наразі вона знаходиться в контакті з представниками України у справі про падіння літака і що, мовляв, "українська сторона цікавилася можливістю передачі тіл".

Тетяна Москалькова також додала, що це питання вона обговорює з уповноваженим Верховної ради України Дмитром Лубінцем, якому до цього вона нібито "дала всі відповіді на запитання про інцидент".

Щодо тіл − я одразу ж повідомила, що в нас є підтвердження і всі ДНК, які, за висновком експертизи, дають змогу зробити ідентифікацію особи, − заявила Москалькова.

Росія запевняє, що готова передати Україні тіла загиблих під час падіння Іл-76
Фото: скриншот

Як ГУР коментує заяву Москалькової

За словами офіційного представника ГУР Андрія Юсова, офіційний Київ дуже багато разів звертався до країни-агресорки з приводу передачі тіл начебто загиблих на борту Іл-76 українських військовополонених.

Робота в цьому напрямку триває. Як і розслідування щодо обставин того, що насправді відбулося з бортом Іл-76 і хто насправді там знаходився. Контакт із цього приводу є. Коли можна буде говорити про результати, ми повідомимо.

Андрій Юсов

Андрій Юсов

Представник ГУР МО України

Падіння Іл-76 у Бєлгородській області: що відомо

24 січня у Корочанському районі Бєлгородської області Росії впав військово-транспортний літак Іл-76.

Міноборони РФ заявило, що на борту нібито перебувало 65 українських військовополонених, яких везли на обмін. У ГУР підтвердили, що того дня готувався обмін.

Шеф української розвідки Кирило Буданов розповів, що наразі відсутня достовірна та вичерпна інформація з приводу того, хто саме міг насправді перебувати на борту.

Секретар РНБО Олексій Данілов нещодавно заявив, що українських військовополонених на борту не було.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?