Українських полонених не було на борту російського Іл-76 — Данілов
Категорія
Україна
Дата публікації

Українських полонених не було на борту російського Іл-76 — Данілов

Данілов
Джерело:  Бабель

Секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що на борту російського літака Іл-76 не було українських військовополонених.

Данілов заперечив присутність українських полонених на борту Іл-76

Дійсно у Росії зазнав катастрофи літак. Чи були там наші полонені, я вам точно можу сказати — ні. Кажу це на основі того досвіду, який у нас був після Тегерану, та на основі того, що відбувалося далі. Якби це дійсно сталося, то кількість біологічного матеріалу, те, що називається, скажімо так, загиблі, було б у значній кількості, — зазначив Данілов.

Олексій Данілов

Олексій Данілов

Секретар РНБО

Секретар РНБО наголосив, що якби загибель полонених була правдою, то росіяни обов'язково б скористалися цією ситуацією та зафільмували її.

Такого там не було, у них була заготовлена вся ця історія. Тому дочекаймося, треба просто почекати. Якщо б це відбувалося, то, повірте, Лавров би в ООН так репетував, й вони б усе показували. Їм немає чого показати, бо якби це сталося насправді, то була б зовсім інша картинка, — вказав посадовець.

Данілов підкреслив, що в сучасному світі нічого приховати не можливо.

Водночас секретар РНБО додав, що Україна не має достатньо інформації про те, чи живі наразі полонені, яких мали обміняти у той день.

Хто насправді повинен був летіти в Іл-76

Як вдалося дізнатися українським розвідникам, на борту літака Іл-76, який 24 січня розбився у Бєлгородській області РФ, повинні були летіти російські високопосадовці.

Андрій Юсов офіційно підтвердив, що в останній момент ФСБ заборонила їм сідати на борт.

За його словами, після катастрофи до місцевого моргу доставили лише п’ять тіл.

На борту справді мали перебувати декілька VIP-ів офіційних від військово-політичного представництва держави-агресора. Їхні прізвища відомі і будуть названі, матеріали будуть надані в рамках міжнародного розслідування, — додав представник ГУР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?