З’явились перші супутникові знімки із місця падіння російського Іл-76 під Бєлгородом
Категорія
Світ
Дата публікації

З’явились перші супутникові знімки із місця падіння російського Іл-76 під Бєлгородом

Іл-76

На супутникових знімках Planet Labs за 31 січня із  місця падіння російського військово-транспортного літака Іл-76 видно, що він залишив при падіння слід приблизно на 500 метрів. 

З’явились перші супутникові знімки із місця падіння Іл-76

Літак впав 24 січня біля села Яблоново у Бєлгородській області РФ. Напередодні президент Росії Владімір Путін заявив, що літак впав внаслідок застосування зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Відразу після падіння літака у Міноборони РФ заявили, що на борту нібито перебували 65 полонених українських військовослужбовців, яких везли на обмін, а також шість членів екіпажу та троє супроводжуючих.

В Головному управлінні розвідки Міноборони України підтвердили, що на 24 січня був запланований обмін військовополоненими, але він не відбувся, і наголосили, що «відомство не володіє даними, чи перебували українські полонені на борту».

Хто насправді повинен був летіти в Іл-76

Як вдалося дізнатися українським розвідникам, на борту літака Іл-76, який 24 січня розбився у Бєлгородській області РФ, повинні були летіти російські високопосадовці.

Андрій Юсов офіційно підтвердив, що в останній момент ФСБ заборонила їм сідати на борт.

За його словами, після катастрофи до місцевого моргу доставили лише п’ять тіл.

На борту справді мали перебувати декілька VIP-ів офіційних від військово-політичного представництва держави-агресора. Їхні прізвища відомі і будуть названі, матеріали будуть надані в рамках міжнародного розслідування, — додав представник ГУР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?