Пам’ятник бджолі в Запорізькій області занесли до Книги рекордів України
Категорія
Фінанси
Дата публікації

Пам’ятник бджолі в Запорізькій області занесли до Книги рекордів України

Пам’ятник бджолі в Запорізькій області занесли до Книги рекордів України
Джерело:  online.ua

Найбільший у світі пам’ятник бджолі знаходиться у селищі Веселе в Мелітопольському районі Запорізької області. Нещодавно представники «Книги рекордів України» офіційно зареєстрували рекорд.

Джерело: сайт Веселівської селищної територіальної громади.

Так, величезну бджолу в центральному парку селища Веселе встановили ще в 2019 році. Виготовлення пам'ятника бджолі замовила місцева спільнота пасічників. Створив пам'ятник комасі скульптор-аматор Олександр Артеменко.

Офіційно ж пам’ятник відкрили під час святкування річниці створення Веселівської громади та щорічного фестивалю “Свято меду”.

Місцева влада вирішила не просто увічнити бджолу, а й зробити її найбільшою у світі. Представники книги рекордів України зафіксували це під час урочистостей. У підсумку, довжина веселівської бджоли склала 7,1 метра, висота - 2 метри, а ширина – 3,2 метра.

Диплом Книги рекордів України. Фото - veselivska-gromada.gov.ua.

Голові Веселівської громади представники «Книги рекордів України» вручили сертифікат, який підтверджує, що 11 вересня 2021 року в селищі Веселе зафіксували новий рекорд України в категорії «Розміри, мистецтво», а саме: офіційне відкриття найбільшої у світі скульптури бджоли.

Пам’ятники бджолі в Україні

Зазначимо, що в Україні поширене бджільництво і до цією працьовитої комахи ставляться з повагою і любов’ю.

Пам’ятники бджолі можна побачити в різних регіонах України: в Тернополі, на Закарпаттті, на Волині.

Відомий пам'ятник «Бджілці-трудівниці» встановлено 24 жовтня 2010 року у Тернополі. Його особливість полягає в тому, що це другий в Україні та Європі пам'ятник бджолі-трудівниці. Монумент висотою 2,5 м виготовлений із бронзи й має вигляд медових стільників, на яких сидить бджола. На постаменті є напис «Бджілці-трудівниці».

Ідея встановлення цієї скульптури належить Богдану Рудці, завзятому бджоляру та голові обласної асоціації пасічників імені Миколи Михайлевича. Ескіз і проєкт пам'ятника бджолі виготовив львівський скульптор та архітектор В'ячеслав Матвіїв.

Читайте також:

  • Донька Ющенка вразила мережу відеороликом з бджолами.

  • Бджолу назвали найважливішою живою істотою на планеті.

  • Порятунок популяції: українських бджіл будуть поставляти в Канаду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?