Пані посол Британії пояснила збільшення надзвичайних ситуацій в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Пані посол Британії пояснила збільшення надзвичайних ситуацій в Україні

Пані посол Британії пояснила збільшення надзвичайних ситуацій в Україні
Джерело:  online.ua

Пані посол Великої Британії Мелінда Сіммонс під час нового інтерв'ю звернула увагу на кліматичні проблеми в Україні. За її словами, одним зі способів захисту довкілля є скорочення видобутку вугілля.

Джерело: "BBC Україна"

Сіммонс пояснила, чому шахти в Україні варто закрити

Мелінда Сіммонс закликає українську владу визнати той факт, що результати кліматичних змін відбиваються на аграрній галузі та врожайності. Не можна також ігнорувати збільшення надзвичайних ситуацій в Україні, зокрема повеней у західних областях. Ні для кого не секрет, що причиною повеней є вирубка лісів та зростання температури.

"Результати змін клімату відбиваються на Україні швидше, ніж у багатьох інших країнах світу", – зазначає британська дипломатка.

Пані посол стверджує, уже зараз складно погодити зменшення викидів. Це вимагає комплексних змін, які стосуватимуться не лише уряду, а й усіх громадян.

"Допомога є доступною за умови, що уряд матиме чіткий план, а люди і місцеві громади розумітимуть, що цей план матиме вплив на їхнє життя і дозволить їм зберегти свій бізнес", – підкреслила Мелінда Сіммонс.

Пані посол наголошує, що доленосним для нашої країни стане скорочення видобутку вугілля. Особливо складно це буде в областях, де громади залежать від роботи в шахтах.

За словами дипломатки, українським громадянам потрібно пояснювати, як вплине на їхнє життя перехід на "зелену" енергетику.

Співпраця з метою збереження довкілля

Пані посол також додада, що між офіційними Києвом та Лондоном може утворитися новий напрямок співпраці, який буде стосуватися запобігання змінам клімату й збереження довкілля.

"На місцевому рівні уже починають розуміти, що треба робити, але повного комплексного розуміння зв'язку між цими подіями і змінами клімату ще немає", – каже дипломатка.

На переконання Сіммонс, вкрай важливо доносити інформацію про кліматичні зміни до широкого загалу простими словами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?