Паперовий абсурд в армії. Військові тестують роботизований метод заповнення журналів — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Паперовий абсурд в армії. Військові тестують роботизований метод заповнення журналів — відео

Оптимізація
Джерело:  online.ua

Командир роти ЗСУ Артем Романюков показав, як можна “симетрично відповісти” на бюрократичні “закидони” в армії, протестувавши новий метод заповнення звітних журналів.

“Паперотворчість” в ЗСУ

Незважаючи на 21 століття, у Збройних силах залишається купа старих “бюрократичних приколів” ще радянських часів.

Про це написав у Facebook офіцер ЗСУ Артем Романюков.

Наша симетрична відповідь на паперовий абсурд в армії. Тестуємо новий метод заповнення журналів.

Щоб ви розуміли, згідно з керівними документами, кожен з близько 40(!) журналів, які необхідно вести в моєму підрозділі, згідно з керівними документами має заповнюватися "чорнилом або пастою фіолетового, синього, чорного кольорів".

Щоправда ніде не сказано, хто має тримати ручку, в якій буде ця паста. Тому 💁, – написав військовий.

Нововведення військового позитивно сприйняли коментатори допису, особливо брати по зброї, які теж бажають подібної “автоматизації”

Коменти до посту
facebook.com/artem.romaniukov

“Цифровізація, яку ми заслужили”, – іронічно підбив підсумки обговорення Артем Романюков.

Коменти до посту
facebook.com/artem.romaniukov

«Паперові» бойові дії

Роберт Зелді, експерт з митних справ, партнер Delta International Law, зауважив, що командир батальону ЗСУ веде 32 бюрократичні журнали.

Наприклад, кожен випадок поранення породжує десятки паперових документів – донесення, рапорти, накази, акти, і до виготовлення цих документів залучено кількість осіб, яка мало не перевищує кількості тих, хто займається безпосередньо наданням медичної допомоги пораненому.

Військові частини продовжують вести облік своїх військовослужбовців у паперових журналах і наказах. Це стосується не тільки щоденного обліку, а й звичайних для військових подій, таких як відпустки або відрядження. Наприклад, процес оформлення відпустки або відрядження включає в себе оформлення щонайменше двох рапортів, двох наказів, оформлення на бланку посвідчень і реєстрації кожного з цих документів у окремих журналах.

Кожен документ також потребує підписів, погоджень та звірки у різних службових осіб. Це не лише збільшує шанси на помилки, але й забирає час, який міг би бути використаний для виконання первинних обов'язків, а також сповільнює процес до абсурду. Практичний приклад, коли військовослужбовець у перший день своєї відпустки не може поїхати тільки через те, що протягом якогось часу відсутня одна з осіб, що бере участь в оформленні йому відпускного квитка.

Будь-яке порушення дисципліни призводить до створення численних паперових донесень, доповідей і наказів. Кожен такий випадок потребує великої кількості часу та зусиль для документування, що відволікає від основних завдань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?