Паралімпіада 2020 в Токіо — українці вибороли ще три медалі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Паралімпіада 2020 в Токіо — українці вибороли ще три медалі

Паралімпіада 2020 в Токіо — українці вибороли ще три медалі
Джерело:  online.ua

Передостанній день Паралімпіади в Токіо приніс нові досягнення українським паралімпійцям. Скарбничка збірної України поповнилася ще трьома медалями. Їх принесли Марина Мажула, яка завоювала срібло у веслуванні, Ігор Цвєтов - срібло в легкій атлетиці, Василь Ковальчук - бронзу в кульовій стрільбі.

Джерело: офіційний сайт Паралімпіади в Токіо

Ігор Цвєтов посів друге місце і став срібним призером Паралімпіади 2020 з бігу на дистанції 200 метрів (клас T35 - спортсмени з церебральним паралічем та іншими ураженнями опорно-рухового апарату). Він прийшов до фінішу з результатом 23,25. Для легкоатлета-паралімпійця Цвєтова це вже друга срібна медаль на Іграх в Токіо. Раніше він прийшов другим на дистанції 100 метрів.

Марина Мажула стала срібною призеркою у веслуванні на байдарці - одиночці на 200 метрів (клас KL1 - веслярі параканое, у яких дуже обмежена функція тулуба або взагалі відсутня функція ніг). 38-річна українка вперше брала участь в Паралімпіаді. Вона пройшла дистанцію за 54,805 секунди і поступилася всього 0,847 секунди головній суперниці - німкені Едіні Мюллер. До речі, Марина Мажула почала займатися веслуванням тільки в 2017 році і вже в 2018 році завоювала "золото" чемпіонату світу.

Василь Ковальчук зайняв третє місце і став бронзовим призером Паралімпіади у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 50 метрів. Перше і друге місце зайняли спортсмени з Сербії.

Україна на Паралімпіаді 2020

На 4 вересня в скарбничці українських паралімпійців є вже 97 медалей. Тільки напередодні українські спортсмени завоювали 10 нагород:

  • Сергій Ємельянов (веслування, байдарка-одиночка 200 м, клас - KL3) - золото

  • Максим Кріпак (плавання, 200 м комплекс, клас - SM10) - золото

  • Денис Остапченко (плавання, 200 м в / с, клас - S3) - золото

  • Зоя Овсій (легка атлетика, метання булави, клас - F51) - золото

  • Микола Синюк (веслування, байдарка-одиночка 200 м, клас - KL2) - срібло

  • Єгор Дементьєв (велошосе, групова гонка, клас - С4-5) - срібло

  • Людмила Даниліна (легка атлетика, 1500 м, клас - T20) - срібло

  • Микола Жабняк (легка атлетика, метання диска, клас - F37) - срібло

  • Андрій Трусов (плавання, 50 м батерфляй, клас - S7) - срібло

  • Денис Дубров (плавання, 100 м батерфляй, клас - S8) - бронза

Таблиця загальних результатів Паралімпіади-2020 (фото - olympics.com/tokyo-2020/paralympic-games)

Найуспішнішим на Паралімпіаді став український плавець Максим Кріпак. Йому вдалося завоювати вже 5 золотих і по 1 срібній та бронзовій медалі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?