Паралімпіада-2024. Україна здобула ще 8 медалей за четвертий день змагань
Категорія
Спорт
Дата публікації

Паралімпіада-2024. Україна здобула ще 8 медалей за четвертий день змагань

Володимир Зеленський
Паралімпіада-2024. Україна здобула ще 8 медалей за четвертий день змагань

У четвертий день змагань на Паралімпійських іграх-2024 Україна здобула ще вісім медалей. З них два золота, одну срібну нагороду та ще пʼять бронзових.

Головні тези:

  • Українські спортсмени на Паралімпіаді-2024 здобули вже 8 медалей за четвертий день змагань, включаючи два золота, одне срібло та пʼять бронзових.
  • Історичний успіх збірної України - Віктор Дідух та Ірина Шинкарьова першими в історії країни здобули медаль у змішаному парному розряді на Паралімпійських іграх.
  • Володимир Пономаренко та Роман Данилюк стали першими подвійними призерами для України на цих іграх, здобувши срібло та бронзу в штовханні ядра класу F12.
  • Паралімпійська спортсменка Анна Стеценко впевнено виступила на змаганнях, здобувши срібло та бронзу у плаванні на спині у класі S12.

Україна продовжує майстерно здобувати медалі на Паралімпіаді-2024

Як зазначає президент України Володимир Зеленський, 1 вересня, у четвертий змагальний день Паралімпіади в Парижі, наші спортсмени здобули ще вісім нагород. 

Золоті медалі в Оксани Зубковської та Михайла Сербіна. Срібло виборов Роман Полянський. Бронзові призери — Євгеній Богодайко, Артем Колінько, Данило Чуфаров, Данило Семенихін, Анна Гонтар.

Дякую спортсменам, тренерам й усім, хто працює з нашою командою. Кожен успіх українців і українок надихає всю нашу державу, — зазначив Зеленський.

Українська збірна здобула 11 медалей за день

Як зазначається, Віктор Дідух та Ірина Шинкарьова завоювали бронзу в змішаному парному розряді з настільного тенісу у класі XD17, що стало першою в історії України медаллю у цьому виді на Паралімпійських іграх.

У штовханні ядра в класі F12 Володимир Пономаренко та Роман Данилюк здобули срібну та бронзову медалі, що стало першим подвійним подіумом для України на цих Іграх. Пономаренко також встановив особистий рекорд з результатом 16,12 м.

  • Єгор Дементьєв виграв срібло у велотреку, а Ярослав Денисенко став бронзовим призером на дистанції 100 метрів на спині у класі S12.

  • Анна Стеценко виборола срібну медаль на 100 метрах на спині у класі S12 і бронзу на дистанції 400 метрів вільним стилем.

  • Антон Коль здобув бронзу на дистанції 50 метрів на спині у класі S1, що стало його другою нагородою на цих Іграх.

  • Андрій Трусов та Євгеній Богодайко завоювали срібло і бронзу в плаванні на дистанції 200 метрів комплексним стилем у класі SM7.

  • Марина Піддубна здобула бронзову медаль на дистанції 50 метрів вільним стилем у класі S11.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?