Паралімпіада-2024. Українка Федота-Ісаєва стала бронзовою призеркою у фехтуванні на шпагах
Категорія
Спорт
Дата публікації

Паралімпіада-2024. Українка Федота-Ісаєва стала бронзовою призеркою у фехтуванні на шпагах

Федота-Ісаєва
Джерело:  Суспільне. Спорт

Українська спортсменка Олена Федота-Ісаєва принесла Україні другу нагороду з фехтування на кріслах колісних на шпагах у категорії В на Паралімпіаді-2024. У матчі за "бронзу" 9 вересня спортсменка розгромила представницю Гонконгу Тун Нга Тін з рахунком 15:6.

Головні тези:

  • Олена Федота-Ісаєва принесла Україні другу нагороду з фехтування на кріслах колісних на Паралімпіаді-2024.
  • Федота-Ісаєва є досвідченою спортсменкою з численними досягненнями в фехтуванні.
  • У спортсменки виняткова колекція нагород на світових та європейських чемпіонатах у фехтуванні.
  • Українська команда фехтувальниць на Паралімпіаді-2024 виступить у командних змаганнях.

Федота-Ісаєва виборола бронзу на Паралімпіаді-2024

Це 65-та медаль України на Паралімпіаді-2024 у Парижі.

Для 38-річної Федоти-Ісаєвої Паралімпіада-2024 стала другою у кар'єрі. Українка дебютувала у Токіо-2020, де здобула дві срібні нагороди: в одиночному турнірі на шпагах та командній шаблі.

У Парижі-2024 Федота-Ісаєва принесла Україні першу медаль у фехтуванні на кріслах колісних: перемогла у "бронзовому" фіналі на шаблі представницю Китаю Ао Ланжу (15:3). Однак у чвертьфіналі змагань в одиночній шпазі зазнала поразки та вимушена була пробиватись до матчу за "бронзу" через втішні поєдинки.

У першій втішній сутичці українка здобула перемогу над американкою Еллен Геддес (15:4), а у наступному матчі вибила японку Анрі Сакурай (15:7). У півфіналі втішних сутичок напружена боротьба продовжувалась до останніх хвилин, але Федота-Ісаєва змогла здолати китаянку Ао Ланджу з рахунком 15:13.

У "бронзовому" фіналі українка зустрілась з дебютанткою Паралімпійських ігор Тун Нга Тін. Олена першою пропустила укол, однак одразу відіграла очко та заволоділа перевагою. У підсумку Федота-Ісаєва розгромила представницю Гонконгу 15:6.

Федота-Ісаєва на Паралімпіаді

Паралімпіада-2024. Фехтування на кріслах колісних (жінки, шпага, категорія В) — матч за "бронзу"

Олена Федота-Ісаєва (Україна, 9) — Тун Нга Тін (Гонконг, 5), 15:6

На Паралімпіаді-2024 у Парижі Федота-Ісаєва виступить ще у командних змаганнях з фехтування на шпагах. Українські фехтувальниці проведуть матч проти Італії у суботу, 7 вересня.

Олена Федота-Ісаєва: що відомо

38-річна фехтувальниця на кріслах колісних є представницею Харківщини. Срібна призерка Паралімпіади-2020 з фехтування на шаблях у категорії В, а також срібна призерка командних змагань на шпагах.

Тричі срібна призерка та бронзова медалістка світової першості (2019, 2021, 2023).

Двічі переможниця, срібна та бронзова призерка чемпіонату Європи-2022.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?