Паралімпіада-2024. Збірна України з плавання перемогла у змішаній естафеті
Категорія
Спорт
Дата публікації

Паралімпіада-2024. Збірна України з плавання перемогла у змішаній естафеті

Українські плавці
Джерело:  Суспільне. Спорт

Ця медаль стала третім українським “золотом” на Паралімпіаді-2024 у Парижі 4 вересня.

Головні тези:

  • Збірна України з плавання виграла змішану естафету на Паралімпіаді-2024 у Парижі.
  • Український плавець Ярослав Денисенко здобув золоту медаль на Паралімпіаді-2024 у дисципліні 100-метрівка вільним стилем.
  • Це вже третє золото для України на даній Паралімпіаді, що свідчить про високий рівень підготовки спортсменів.
  • Медалісти Анна Стеценко та Ярослав Денисенко також брали участь у змішаній естафеті, допомагаючи збірній до перемоги.
  • Українські спортсмени показали вражаючі результати на Паралімпіаді-2024, піднявши прапор України найвище на п'єдесталі у сфері паралімпійського спорту.

Збірна України з плавання перемогла у змішаній естафеті на Паралімпіаді-2024

Збірна України з плавання стала чемпіоном Паралімпійських ігор-2024 у змішаній естафеті 4х100 метрів вільним стилем. У фінальному запливу українці вирвали золоту нагороду на останньому етапі.

Естафета 4х100 метрів вільним стилем у класі спортсменів з сумою 49 очок замикала програму вечірньої сесії сьомого змагального дня Паралімпіади-2024 у плаванні. До неї українці підходили, виборовши чотири нагороди. Дві з них були завойовані учасниками естафети: Анна Стеценко стала срібною призеркою 100-метрівки вільним стилем, а Ярослав Денисенко на цій же дистанції — чемпіоном.

Стеценко та Денисенко пливли третій та четвертий етап збірної України в естафеті. На перші два були виставлені Марина Піддубна та Олексій Вірченко, який у цей день запливів не мали.

На першому етапі Піддубної Україна йшла шостою, однак згодом Вірченко підняв збірну у топ-3. Втримала на цій позиції "синьо-жовтих" і Стеценко, яка передала естафету Денисенку з відставанням у 3.5 секунди від лідера.

Денисенкові вдалося не лише вийти на друге місце, але й у підсумку привести команду до чемпіонства. На фініші перевага українського плавця над представником Бразилії склала 3.1 секунди.

Плавання. Мікст естафета 4х100 м, вільний стиль (49 очок)

  • Україна — 3:53.84 хв

  • Бразилія — 3:56.94

  • Іспанія — 3:57.95

Денисенко виграв золото на Паралімпіаді-2024

Український плавець Ярослав Денисенко здобув перше місце, здолавши 100-метрівку вільним стилем у класі S12 за 53.11 секунди. На другому місці опинився теж спортсмен з України — Максим Веракса.

Спортсмен дебютував на Паралімпійських іграх цього року. Він приніс Україні десяте «золото» на цьому турнірі.

Денисенко зробив ривок на заключному з двох басейнів, що й забезпечило йому перемогу. До нього він займав четверту сходинку.

На другому місці опинився українець Максим Веракса. Він взяв «срібло» з результатом у 53.64 секунди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?